'Birdman' gaat over een ex-acteur in superheldenfilms op zijn retour. De film vertrekt in poll position voor de Golden Globes, de jaarlijkse filmprijzen van de buitenlandse pers in Hollywood. Woensdag was 'Birdman' reeds gaan lopen met de meeste nominaties voor de SAG Awards, de prijzen van de acteursvereniging van Hollywood.De nominaties voor de Globes werden donderdag in Los Angeles bekendgemaakt.

De Globes maken een onderscheid tussen beste drama en beste komedie. Voor de categorie drama nemen de Bildungsprent Boyhood' en de oorlogsfilm 'The Imitation Game' het op tegen, onder andere, 'Selma'. 'Birdman' wordt tot de komedies gerekend en krijgt concurrentie van het tamelijk briljante 'The Grand Budapest Hotel' en 'Saint Vincent'.Niet minder dan drie acteurs uit de film van de maker van 'Amores Perros' en 'Babel' - Michael Keaton,Emma Stone en Edward Norton - maken kans op een acteursprijs.

Wat de televisiereeksen betreft, zijn de miniserie 'Fargo' en 'True Detective' de koplopers. De Golden Globes zullen op 11 januari worden toegekend. Ruim een maand later, op 22 februari, volgt het Oscarfeestje. (BELGA/AB)

'Birdman' gaat over een ex-acteur in superheldenfilms op zijn retour. De film vertrekt in poll position voor de Golden Globes, de jaarlijkse filmprijzen van de buitenlandse pers in Hollywood. Woensdag was 'Birdman' reeds gaan lopen met de meeste nominaties voor de SAG Awards, de prijzen van de acteursvereniging van Hollywood.De nominaties voor de Globes werden donderdag in Los Angeles bekendgemaakt. De Globes maken een onderscheid tussen beste drama en beste komedie. Voor de categorie drama nemen de Bildungsprent Boyhood' en de oorlogsfilm 'The Imitation Game' het op tegen, onder andere, 'Selma'. 'Birdman' wordt tot de komedies gerekend en krijgt concurrentie van het tamelijk briljante 'The Grand Budapest Hotel' en 'Saint Vincent'.Niet minder dan drie acteurs uit de film van de maker van 'Amores Perros' en 'Babel' - Michael Keaton,Emma Stone en Edward Norton - maken kans op een acteursprijs. Wat de televisiereeksen betreft, zijn de miniserie 'Fargo' en 'True Detective' de koplopers. De Golden Globes zullen op 11 januari worden toegekend. Ruim een maand later, op 22 februari, volgt het Oscarfeestje. (BELGA/AB)