'Birdman' haalde het van 'Boyhood' van Richard Linklater en 'Grand Budapest Hotel' van Wes Anderson. 'Birdman' won eerder al twee Golden Globes, de prijs van de acteursvakbond SAG, de hoofdprijs van de Independent Spirit Movie (voor indie-films) en sleepte negen Oscarnominaties in de wacht.

De film gaat over een voormalige acteur in superheldenfilms (rol van Michael Keaton) die op de bühne weer met zijn vergane succes wil aanknopen.

In het televisiegenre gingen de twee PGA-prijzen naar de vijfde en laatste reeks van 'Breaking Bad' en naar 'Orange is the new black' als beste komische reeks. (Belga/KS)

Deze week in Knack Focus: interview met Emma Stone over haar rol in 'Birdman'.

'Birdman' haalde het van 'Boyhood' van Richard Linklater en 'Grand Budapest Hotel' van Wes Anderson. 'Birdman' won eerder al twee Golden Globes, de prijs van de acteursvakbond SAG, de hoofdprijs van de Independent Spirit Movie (voor indie-films) en sleepte negen Oscarnominaties in de wacht. De film gaat over een voormalige acteur in superheldenfilms (rol van Michael Keaton) die op de bühne weer met zijn vergane succes wil aanknopen. In het televisiegenre gingen de twee PGA-prijzen naar de vijfde en laatste reeks van 'Breaking Bad' en naar 'Orange is the new black' als beste komische reeks. (Belga/KS)