Met 'The Artist' brengt de Franse cineast Michel Hazanavicius een mooie hommage aan de stille film uit de jaren twintig van vorige eeuw, maar twee bioscoopcomplexen in het noordoosten van Groot-Brittannië die de zwart-witfilm uitbrachten, kregen klachten van ontevreden klanten.

Filmtickets terugbetaald
Een woordvoerder van complex Odeon uit Liverpool bevestigt dat ze enkele terugbetalingen hebben moeten uitvoeren "zoals steeds het geval is bij klachten die binnen de tien minuten na het begin van de film gebeuren".

Genomineerd

Nochtans kreeg de film in andere bioscopen wél de nodige tevreden filmfans over de vloer. Bovendien won de prent onlangs drie Golden Globes en sleepte het 12 nominaties voor de BAFTA's in de wacht .

De film 'vertelt' het verhaal van George Valentin, een filmster uit de periode voor de 'speakies'. De rol wordt vertolkt door Jean Dujardin. (Belga)

Met 'The Artist' brengt de Franse cineast Michel Hazanavicius een mooie hommage aan de stille film uit de jaren twintig van vorige eeuw, maar twee bioscoopcomplexen in het noordoosten van Groot-Brittannië die de zwart-witfilm uitbrachten, kregen klachten van ontevreden klanten.Filmtickets terugbetaald Een woordvoerder van complex Odeon uit Liverpool bevestigt dat ze enkele terugbetalingen hebben moeten uitvoeren "zoals steeds het geval is bij klachten die binnen de tien minuten na het begin van de film gebeuren". GenomineerdNochtans kreeg de film in andere bioscopen wél de nodige tevreden filmfans over de vloer. Bovendien won de prent onlangs drie Golden Globes en sleepte het 12 nominaties voor de BAFTA's in de wacht . De film 'vertelt' het verhaal van George Valentin, een filmster uit de periode voor de 'speakies'. De rol wordt vertolkt door Jean Dujardin. (Belga)