Oortjes opzetten, sigaretje roken, Bob Dylan draaien, meezingen op 'Shelter From The Storm' en een plantje water geven, allemaal met een aanstekelijke nonchalance zoals alleen Bill Murray dat kan. De schitterende scène (zie onderaan) werd geplukt uit 'St. Vincent', een komisch drama van Ted Melfi waarin de 64-jarige acteur de titelrol vertolkt: een oorlogsveteraan die op een 12-jarige buurjongen moet passen, maar niet altijd doet wat van een oppasser met verantwoordelijkheidszin verwacht wordt, zoals stripbars bezoeken. Bovendien drinkt hij, gokt hij en heeft hij een affaire met een Russische prostituee (gespeeld door Naomi Watts).

'Niemand die zo geliefd en tegelijkertijd gehaat kan worden als de personages vertolkt door Bill Murray', zei de regisseur tijdens de wereldpremière van zijn film. 'Daarom dat we allemaal zo van hem houden.'

Volgens insiders zou deze rol hem wel eens een Oscarnominatie kunnen opleveren, zijn eerste sinds 'Lost in Translation' in 2003. Ook in deze verrukkelijke romantische komedie liet hij zich van zijn muzikale kant zien, met een pakkende cover van 'More than this' van Roxy Music. Schitterende acteur. Bekijk beide scènes.

Bill Murray in 'Lost in Translation':

Oortjes opzetten, sigaretje roken, Bob Dylan draaien, meezingen op 'Shelter From The Storm' en een plantje water geven, allemaal met een aanstekelijke nonchalance zoals alleen Bill Murray dat kan. De schitterende scène (zie onderaan) werd geplukt uit 'St. Vincent', een komisch drama van Ted Melfi waarin de 64-jarige acteur de titelrol vertolkt: een oorlogsveteraan die op een 12-jarige buurjongen moet passen, maar niet altijd doet wat van een oppasser met verantwoordelijkheidszin verwacht wordt, zoals stripbars bezoeken. Bovendien drinkt hij, gokt hij en heeft hij een affaire met een Russische prostituee (gespeeld door Naomi Watts).'Niemand die zo geliefd en tegelijkertijd gehaat kan worden als de personages vertolkt door Bill Murray', zei de regisseur tijdens de wereldpremière van zijn film. 'Daarom dat we allemaal zo van hem houden.'Volgens insiders zou deze rol hem wel eens een Oscarnominatie kunnen opleveren, zijn eerste sinds 'Lost in Translation' in 2003. Ook in deze verrukkelijke romantische komedie liet hij zich van zijn muzikale kant zien, met een pakkende cover van 'More than this' van Roxy Music. Schitterende acteur. Bekijk beide scènes.Bill Murray in 'Lost in Translation':