Saartjie Baartman (1789-1815) was een beroemde Khoikhoi vrouw uit Zuid-Afrika. De broer van haar eigenaar, een Nederlandse boer, beloofde haar veel geld als ze meeging naar Europa. Ze werd door hem in de negentiende eeuw naar Londen en Parijs gebracht om haar lichaam te tonen tijdens freakshows. Ze had een uitzonderlijk groot achterwerk, wat de Europeanen in die tijd erg interessant vonden. In 2002 werd haar lichaam naar Zuid-Afrika overgebracht zodat ze eervol begraven kon worden in haar geboortestreek.

Saartjie Baartman, Wikipedia
Saartjie Baartman © Wikipedia

Beyoncé heeft een team van schrijvers en acteercoaches benaderd om een film te maken van dit verhaal. Na rollen in de derde Austin Powers-film Goldmember en de film Dreamgirls wil Beyoncé een serieuzere rol vertolken, die haar respect en awards zal opleveren. Zo schrijft The Sun.

Het verhaal vaan Saartjie werd al eens eerder verfilmd in 2010 onder de naam 'Vénus Noire'.

Beyoncé heeft een team van schrijvers en acteercoaches benaderd om een film te maken van dit verhaal. Na rollen in de derde Austin Powers-film Goldmember en de film Dreamgirls wil Beyoncé een serieuzere rol vertolken, die haar respect en awards zal opleveren. Zo schrijft The Sun. Het verhaal vaan Saartjie werd al eens eerder verfilmd in 2010 onder de naam 'Vénus Noire'.