De 78-jarige Jean-Paul Belmondo ontving de ereprijs van de voorzitter van het festival na de vertoning van een documentaire over zichzelf, 'Belmondo, The Career'. Belmondo kreeg een minutenlange staande ovatie. Vrienden als acteur Jean Rochefort, Claudia Cardinale en uiteraard zijn veertig jaar jongere vriendin Barbara Gandolfi waren ook op de prijsuitreiking in Cannes aanwezig.

Het Franse filmicoon is vooral bekend als het gezicht van de nouvelle vague, een Franse filmstroming uit de jaren zestig. Belmondo speelde in zijn 50-jarige carrière mee in meer dan zeventig films, zoals 'A Bout de Souffle', 'Les Doulos' en 'Les Misérables'.

N.M.

De 78-jarige Jean-Paul Belmondo ontving de ereprijs van de voorzitter van het festival na de vertoning van een documentaire over zichzelf, 'Belmondo, The Career'. Belmondo kreeg een minutenlange staande ovatie. Vrienden als acteur Jean Rochefort, Claudia Cardinale en uiteraard zijn veertig jaar jongere vriendin Barbara Gandolfi waren ook op de prijsuitreiking in Cannes aanwezig. Het Franse filmicoon is vooral bekend als het gezicht van de nouvelle vague, een Franse filmstroming uit de jaren zestig. Belmondo speelde in zijn 50-jarige carrière mee in meer dan zeventig films, zoals 'A Bout de Souffle', 'Les Doulos' en 'Les Misérables'. N.M.