Het Your Film Festival is een filmwedstrijd die op zoek gaat naar 's werelds beste verhalenvertellers. Scott Free Productions, het productiehuis van niemand minder dan Ridley Scott, had de moeilijk taak om uit de meer dan 15.000 inzendingen, afkomstig uit 160 verschillende landen, 50 halvefinalisten te kiezen. Daar is Lukas Dhont dus één van.

Dhonts inzending 'Skin of Glass' is een minidocumentaire over kinderen die op internaat zitten omdat hun ouders tijdelijk niet voor hen kunnen zorgen (omdat ze op zee werken, of in de gevangenis zitten). De film toont de verlangens en dromen van de kinderen, waarin water een belangrijk rol speelt. Het internaat is niet toevallig gelegen nabij de Schelde.

Om te bepalen welke halvefinalisten uiteindelijk doorstromen naar de finale, doet de wedstrijd beroep op de YouTube community. De stemming op youtube.com/yourfilmfestival zal bepalen welke tien inzendingen het Filmfestival van Venetië, dat loopt van 29 augustus tot 8 september, halen en meedingen naar de prijs van 500.000 dollar om aan nieuw werk te sleutelen onder begeleiding van niemand minder dan Ridley Scott en Michael Fassbender. (MVG)

Het Your Film Festival is een filmwedstrijd die op zoek gaat naar 's werelds beste verhalenvertellers. Scott Free Productions, het productiehuis van niemand minder dan Ridley Scott, had de moeilijk taak om uit de meer dan 15.000 inzendingen, afkomstig uit 160 verschillende landen, 50 halvefinalisten te kiezen. Daar is Lukas Dhont dus één van. Dhonts inzending 'Skin of Glass' is een minidocumentaire over kinderen die op internaat zitten omdat hun ouders tijdelijk niet voor hen kunnen zorgen (omdat ze op zee werken, of in de gevangenis zitten). De film toont de verlangens en dromen van de kinderen, waarin water een belangrijk rol speelt. Het internaat is niet toevallig gelegen nabij de Schelde. Om te bepalen welke halvefinalisten uiteindelijk doorstromen naar de finale, doet de wedstrijd beroep op de YouTube community. De stemming op youtube.com/yourfilmfestival zal bepalen welke tien inzendingen het Filmfestival van Venetië, dat loopt van 29 augustus tot 8 september, halen en meedingen naar de prijs van 500.000 dollar om aan nieuw werk te sleutelen onder begeleiding van niemand minder dan Ridley Scott en Michael Fassbender. (MVG)