Couple in a Hole werd vertoond tijdens het Filmfestival van Brussel, maar wanneer de film in de Belgische zalen komt, is nog niet geweten. Het verhaal gaat over een koppel dat na een dramatisch voorval beslist om zich terug te trekken uit de maatschappij en in een hol in een afgelegen woud terechtkomt ergens in de Franse Pyreneeën.

De vrouw wil niet terugkeren naar de bewoonde wereld, maar de man vindt de constante herinnering aan hun ongeluk steeds ondraaglijker. Een geheime vriendschap met een lokale boer doet zijn wens om te vertrekken alleen maar versterken. Wanneer de relatie onder spanning komt te staan, verschijnen onderdrukte emoties aan de oppervlakte.

Tom Geens maakte de film zonder veel hulpmiddelen, maar hij blijkt een meesterlijk verteller die met Kate Dickie - genomineerd als beste actrice bij de BIFA - en Paul Higgins over twee schitterende acteurs beschikt.

En zelfs als de film vanavond de twee awards waarvoor hij genomineerd is, misloopt, blijft het een prent om naar uit te kijken.

Couple in a Hole werd vertoond tijdens het Filmfestival van Brussel, maar wanneer de film in de Belgische zalen komt, is nog niet geweten. Het verhaal gaat over een koppel dat na een dramatisch voorval beslist om zich terug te trekken uit de maatschappij en in een hol in een afgelegen woud terechtkomt ergens in de Franse Pyreneeën. De vrouw wil niet terugkeren naar de bewoonde wereld, maar de man vindt de constante herinnering aan hun ongeluk steeds ondraaglijker. Een geheime vriendschap met een lokale boer doet zijn wens om te vertrekken alleen maar versterken. Wanneer de relatie onder spanning komt te staan, verschijnen onderdrukte emoties aan de oppervlakte.Tom Geens maakte de film zonder veel hulpmiddelen, maar hij blijkt een meesterlijk verteller die met Kate Dickie - genomineerd als beste actrice bij de BIFA - en Paul Higgins over twee schitterende acteurs beschikt.En zelfs als de film vanavond de twee awards waarvoor hij genomineerd is, misloopt, blijft het een prent om naar uit te kijken.