'Le film de l'été is een road movie, die betonnen pickniktafels laat zien, wachtrijen voor de toiletten, warme meloenen en de carwash', klinkt de omschrijving van het Waals-Brusselse filmfonds.

'Het is de film van een man die wil vertrekken en een kleine jongen die hem tegenhoudt. Het is de film van de zomer'. Clermont-Ferrand is, zeker qua bezoekers, één van de belangrijkste kortfilmfestivals ter wereld. Le film de l'été werd in België geproduceerd door Michigan Films. Hij wordt ook op de Berlinale vertoond. (Belga/LP)

'Le film de l'été is een road movie, die betonnen pickniktafels laat zien, wachtrijen voor de toiletten, warme meloenen en de carwash', klinkt de omschrijving van het Waals-Brusselse filmfonds. 'Het is de film van een man die wil vertrekken en een kleine jongen die hem tegenhoudt. Het is de film van de zomer'. Clermont-Ferrand is, zeker qua bezoekers, één van de belangrijkste kortfilmfestivals ter wereld. Le film de l'été werd in België geproduceerd door Michigan Films. Hij wordt ook op de Berlinale vertoond. (Belga/LP)