De prijs van de volwassenenjury voor beste kortfilm ging naar "Le pli dans l'espace" van Ann-Julie Vervaeke, de kortfilmprijs van de Antwerpse kinderjury naar "Train de vie" van Lisa Matuszak en die van de Brugse kinderjury naar "Danse Macabre" van Michael Van Ostade.

Ook de prijs van de Bedfilmpretjury, een project gericht naar zieke kinderen met een beperkte mobiliteit, werd gewonnen door een Belgische kortfilm: "De wet van de sterkste" van Pascale Hecquet.

Het Jeugdfilmfestival kreeg dit jaar bijna 13.000 bezoekers over de vloer en is daarmee "de meest succesvolle editie tot nog toe", aldus de organisatie. De volgende editie van Het Jeugdfilmfestival zal plaatsvinden van 25 februari tot 5 maart 2017 in Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk.

Dit is de trailer van "My Skinny Sister" van Sanna Lenken, winnaar van de officiële competitieprijs van de internationale professionele jury.

De prijs van de volwassenenjury voor beste kortfilm ging naar "Le pli dans l'espace" van Ann-Julie Vervaeke, de kortfilmprijs van de Antwerpse kinderjury naar "Train de vie" van Lisa Matuszak en die van de Brugse kinderjury naar "Danse Macabre" van Michael Van Ostade. Ook de prijs van de Bedfilmpretjury, een project gericht naar zieke kinderen met een beperkte mobiliteit, werd gewonnen door een Belgische kortfilm: "De wet van de sterkste" van Pascale Hecquet. Het Jeugdfilmfestival kreeg dit jaar bijna 13.000 bezoekers over de vloer en is daarmee "de meest succesvolle editie tot nog toe", aldus de organisatie. De volgende editie van Het Jeugdfilmfestival zal plaatsvinden van 25 februari tot 5 maart 2017 in Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk.Dit is de trailer van "My Skinny Sister" van Sanna Lenken, winnaar van de officiële competitieprijs van de internationale professionele jury.