De kandidaten worden gekozen in samenwerking met een reeks filmfestivals uit heel Europa. Op elk van deze festivals presenteert een onafhankelijke jury één van de Europese kortfilms in competitie met een kandidatuur in de categorie kortfilms van de European Film Awards.

De deelnemende festivals zullen nu vijf kortfilms uit deze lijst nomineren. Daarna stemmen de 3.800 EFA-leden, filmprofessionals uit heel Europa, voor de definitieve winnaar. Die wordt bekendgemaakt tijdens de 33ste European Film Awards Ceremonie op 12 december.

Uit ons land is Sun Dog geselecteerd. De film, waarmee regisseur Dorian Jespers in 2019 afstudeerde aan het KASK, schetst het portret van een jonge slotenmaker in Moermansk, een bevroren stad in het Russische Noordpoolgebied. De film won in 2019 één van de wildcards van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en in februari dit jaar ook de Ammodo Tiger Short Award op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Vorig jaar kreeg de film een eervolle vermelding op Film Fest Gent.

De kandidaten worden gekozen in samenwerking met een reeks filmfestivals uit heel Europa. Op elk van deze festivals presenteert een onafhankelijke jury één van de Europese kortfilms in competitie met een kandidatuur in de categorie kortfilms van de European Film Awards. De deelnemende festivals zullen nu vijf kortfilms uit deze lijst nomineren. Daarna stemmen de 3.800 EFA-leden, filmprofessionals uit heel Europa, voor de definitieve winnaar. Die wordt bekendgemaakt tijdens de 33ste European Film Awards Ceremonie op 12 december.Uit ons land is Sun Dog geselecteerd. De film, waarmee regisseur Dorian Jespers in 2019 afstudeerde aan het KASK, schetst het portret van een jonge slotenmaker in Moermansk, een bevroren stad in het Russische Noordpoolgebied. De film won in 2019 één van de wildcards van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en in februari dit jaar ook de Ammodo Tiger Short Award op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Vorig jaar kreeg de film een eervolle vermelding op Film Fest Gent.