De jury van het Tarkovsky Festival loofde in zijn rapport de manier waarop de expertise van De Pue als fotograaf ook doorschijnt in zijn regiedebuut en kende hem daarvoor de Professional Achievement Award toe. Ook het publiek wist de crossover tussen fictie en documentaire over Afghaanse kinderen te smaken, waardoor de film ook de Publieksprijs van het festival in ontvangst mocht nemen.

Na zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival eind januari werd de film ook al bekroond met de Prijs voor Beste Fotografie en hij won tijdens Documenta Madrid de Speciale Juryprijs voor zijn 'absolute cinematografische vakmanschap'. Daarnaast werd The Land of the Enlightened ook bekroond met de Artistic Vision Award op DocAviv, het Internationaal Documentairefestival van Tel Aviv.

The Land of the Enlightened is een productie van Savage Film. (Belga)

De jury van het Tarkovsky Festival loofde in zijn rapport de manier waarop de expertise van De Pue als fotograaf ook doorschijnt in zijn regiedebuut en kende hem daarvoor de Professional Achievement Award toe. Ook het publiek wist de crossover tussen fictie en documentaire over Afghaanse kinderen te smaken, waardoor de film ook de Publieksprijs van het festival in ontvangst mocht nemen. Na zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival eind januari werd de film ook al bekroond met de Prijs voor Beste Fotografie en hij won tijdens Documenta Madrid de Speciale Juryprijs voor zijn 'absolute cinematografische vakmanschap'. Daarnaast werd The Land of the Enlightened ook bekroond met de Artistic Vision Award op DocAviv, het Internationaal Documentairefestival van Tel Aviv. The Land of the Enlightened is een productie van Savage Film. (Belga)