Het verbaast Knack Focus-recensent Dave Mestdach niet dat deze film een nominatie kreeg. 'Het verhaal spreekt een Amerikaans publiek aan. Het is een toegankelijke komedie met een portie religieuze satire.' Het is niet de eerste keer dat een Belgische film genomineerd is voor een Golden Globe. 'Farinelli' van Gérard Corbiau en 'Ma vie en rose' van Alain Berliner verzilverden respectievelijk in 1995 en 1998 hun nominatie.

Mestdach is vooral opgetogen dat Van Dormael met 'Le Tout Nouveau Testament' een mooie comeback beleeft. 'Nadat zijn vorige, veel te dure Amerikaanse film 'Mr. Nobody' met Jared Leto en Diane Kruger flopte, is hij teruggekeerd naar de basis. Terug naar zijn roots. Hij is als het ware verrezen.' Iets wat het publiek ook wist te smaken. 'Le Tout Nouveau Testament' was een echt kassucces. In het Franstalige deel van België en in Frankrijk kochten meer dan 1 miljoen mensen een ticket.

Van Dormael moet in categorie beste buitenlandse film opboksen tegen "Mustang" (Frankrijk), "Son of Saul" (Hongarije), "The Club" (Chili) en "The Fencer" (Finland). De film maakt ook op de Oscars kans om het gouden beeldje voor "Beste Buitenlandse Film" mee naar huis te nemen. Of Van Dormael met zijn verhaal over de dochter van God die Zijn voorzienigheid saboteert, zijn nominatie kan verzilveren, zal blijken op 10 januari. De uitreiking van de Oscars vindt plaats op 28 februari.

(AB/BELGA)

Het verbaast Knack Focus-recensent Dave Mestdach niet dat deze film een nominatie kreeg. 'Het verhaal spreekt een Amerikaans publiek aan. Het is een toegankelijke komedie met een portie religieuze satire.' Het is niet de eerste keer dat een Belgische film genomineerd is voor een Golden Globe. 'Farinelli' van Gérard Corbiau en 'Ma vie en rose' van Alain Berliner verzilverden respectievelijk in 1995 en 1998 hun nominatie.Mestdach is vooral opgetogen dat Van Dormael met 'Le Tout Nouveau Testament' een mooie comeback beleeft. 'Nadat zijn vorige, veel te dure Amerikaanse film 'Mr. Nobody' met Jared Leto en Diane Kruger flopte, is hij teruggekeerd naar de basis. Terug naar zijn roots. Hij is als het ware verrezen.' Iets wat het publiek ook wist te smaken. 'Le Tout Nouveau Testament' was een echt kassucces. In het Franstalige deel van België en in Frankrijk kochten meer dan 1 miljoen mensen een ticket.Van Dormael moet in categorie beste buitenlandse film opboksen tegen "Mustang" (Frankrijk), "Son of Saul" (Hongarije), "The Club" (Chili) en "The Fencer" (Finland). De film maakt ook op de Oscars kans om het gouden beeldje voor "Beste Buitenlandse Film" mee naar huis te nemen. Of Van Dormael met zijn verhaal over de dochter van God die Zijn voorzienigheid saboteert, zijn nominatie kan verzilveren, zal blijken op 10 januari. De uitreiking van de Oscars vindt plaats op 28 februari. (AB/BELGA)