De film is geselecteerd voor het competitieve TIFF Discovery-programma, waarin een selectie wereldfilms zit van opkomend regietalent dat volgens TIFF in de gaten moet worden gehouden.

"De selectie voor Toronto, één van de belangrijkste filmfestivals ter wereld, is een fantastische bekroning", zegt Peter Monsaert in het persbericht van het VAF. "Samen met de vertoning op het festival van San Sebastian is dit de gedroomde internationale lancering voor mijn film. Het doet me alvast hopen dat het nog niet het einde is van het buitenlands verhaal en dat 'Le Ciel Flamand' een mooie internationale carrière tegemoet gaat."

Baanbordeel

Na "Offline" is "Le Ciel Flamand" de tweede speelfilm van Monsaert. De film focust op de levens van Monique en haar dochter Sylvie die samen een baanbordeel uitbaten. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit binnen. Een dramatische gebeurtenis zet de familiale banden danig onder druk.

Wim Willaert, Sara Vertongen, Esra Vandenbussche en Ingrid De Vos spelen de hoofdrollen. David Williamson stond in voor de fotografie en Alain Dessauvage voor de montage. "Le Ciel Flamand" krijgt na Toronto zijn Europese première op het Internationaal Filmfestival van San Sebastian (16-24 september).

Distributeur Lumière brengt "Le Ciel Flamand" bij ons in de zalen op 16 november. Behalve "Le Ciel Flamand" staan ook de Vlaamse producties "Home" van Fien Troch en "Souvenir" van Bavo Defurne op het programma in Toronto. Ook zijn er verschillende coproducties met Vlaanderen terug te vinden. (Belga)

De film is geselecteerd voor het competitieve TIFF Discovery-programma, waarin een selectie wereldfilms zit van opkomend regietalent dat volgens TIFF in de gaten moet worden gehouden. "De selectie voor Toronto, één van de belangrijkste filmfestivals ter wereld, is een fantastische bekroning", zegt Peter Monsaert in het persbericht van het VAF. "Samen met de vertoning op het festival van San Sebastian is dit de gedroomde internationale lancering voor mijn film. Het doet me alvast hopen dat het nog niet het einde is van het buitenlands verhaal en dat 'Le Ciel Flamand' een mooie internationale carrière tegemoet gaat." Na "Offline" is "Le Ciel Flamand" de tweede speelfilm van Monsaert. De film focust op de levens van Monique en haar dochter Sylvie die samen een baanbordeel uitbaten. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit binnen. Een dramatische gebeurtenis zet de familiale banden danig onder druk. Wim Willaert, Sara Vertongen, Esra Vandenbussche en Ingrid De Vos spelen de hoofdrollen. David Williamson stond in voor de fotografie en Alain Dessauvage voor de montage. "Le Ciel Flamand" krijgt na Toronto zijn Europese première op het Internationaal Filmfestival van San Sebastian (16-24 september). Distributeur Lumière brengt "Le Ciel Flamand" bij ons in de zalen op 16 november. Behalve "Le Ciel Flamand" staan ook de Vlaamse producties "Home" van Fien Troch en "Souvenir" van Bavo Defurne op het programma in Toronto. Ook zijn er verschillende coproducties met Vlaanderen terug te vinden. (Belga)