De uitreiking gebeurde tijdens het Cartoon Forum, de grootste Europese bijeenkomst van animatiefilmers, in Toulouse.

De film van 26 minuten was een van de vijf finalisten die geselecteerd werden uit een shortlist van 30 prijswinnaars op enkele belangrijke Europse festivals. De episode, met Indiaan, Cowboy en Paard opnieuw in de hoofdrollen, haalde het van "Boles" (Slovenië/Duitsland), "La petite casserole d'Anatole" (Frankrijk), "Mademoiselle Kiki et les Montparnos" (Frankrijk) et "Mr. Hublot" (Luxemburg/Frankrijk).

Aan die laatste film werkte onze landgenoot Stéphane Halleux mee als beeldhouwer en animatiefilmer. De Cartoon d'Or is goed voor 10.000 euro financiële steun.

(Belga/MS)

De uitreiking gebeurde tijdens het Cartoon Forum, de grootste Europese bijeenkomst van animatiefilmers, in Toulouse. De film van 26 minuten was een van de vijf finalisten die geselecteerd werden uit een shortlist van 30 prijswinnaars op enkele belangrijke Europse festivals. De episode, met Indiaan, Cowboy en Paard opnieuw in de hoofdrollen, haalde het van "Boles" (Slovenië/Duitsland), "La petite casserole d'Anatole" (Frankrijk), "Mademoiselle Kiki et les Montparnos" (Frankrijk) et "Mr. Hublot" (Luxemburg/Frankrijk). Aan die laatste film werkte onze landgenoot Stéphane Halleux mee als beeldhouwer en animatiefilmer. De Cartoon d'Or is goed voor 10.000 euro financiële steun.(Belga/MS)