De Belgische coproductie "Song of the Sea" (Het lied van de zee) van de Ierse regisseur Tomm Moore heeft zaterdag in Berlijn de European Film Award voor beste animatiefilm gewonnen.

"Song of the Sea" was een van de drie genomineerden in de categorie. De concurrenten waren "Adama", een Franse productie van Simon Rouby, en de Frans-Britse coproductie "Shaun the Sheep Movie" van Richard Starzak en Mark Burton. Het Belgische bedrijf Digital Graphics werkte mee aan de inkleuring van "Song of the sea".

De animatiefilm vertelt het verhaal van Ben en Saoirse, twee kinderen die bij hun vader in een vuurtoren wonen op een klein eilandje. Saoirse draagt een groot geheim mee: ze is namelijk een "selkie", een kruising tussen een mens en een zeehond. De prent was ook al kanshebber voor een Oscar, maar toen haalde de Disney-film Big Hero 6 het.

De Belgische coproductie "Song of the Sea" (Het lied van de zee) van de Ierse regisseur Tomm Moore heeft zaterdag in Berlijn de European Film Award voor beste animatiefilm gewonnen. "Song of the Sea" was een van de drie genomineerden in de categorie. De concurrenten waren "Adama", een Franse productie van Simon Rouby, en de Frans-Britse coproductie "Shaun the Sheep Movie" van Richard Starzak en Mark Burton. Het Belgische bedrijf Digital Graphics werkte mee aan de inkleuring van "Song of the sea". De animatiefilm vertelt het verhaal van Ben en Saoirse, twee kinderen die bij hun vader in een vuurtoren wonen op een klein eilandje. Saoirse draagt een groot geheim mee: ze is namelijk een "selkie", een kruising tussen een mens en een zeehond. De prent was ook al kanshebber voor een Oscar, maar toen haalde de Disney-film Big Hero 6 het.