Land of Mine - een productie van de Deense regisseur Martin Zandvliet - toont een minder fraai kantje van de naoorlogse geschiedenis van Denemarken. Het drama brengt het verhaal van een groepje tienersoldaten van het verslagen Duitse Rijk die door een haatdragende Deense sergeant gedwongen worden het nalatenschap van de nazi's - meer dan twee miljoen mijnen aan de Deense kuststrook - op te ruimen. De bioscooprelease in ons land, initieel voorzien op 23 maart, wordt nu voor onbepaalde duur uitgesteld.

'De beslissing werd genomen uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, want het gaat hier nog steeds om een gewelddadige film', meldt filmdistributeur Paradiso aan Le Soir. 'Gezien de gebeurtenissen dachten we ook dat niemand de behoefte zou hebben om de film te zien.'

Hopelijk voor mei

Paradiso kan nog niet met zekerheid zeggen wanneer de film zal worden uitgebracht in België. 'We hopen zo snel mogelijk, liefst voor mei', zegt Tine Verschaeve, persverantwoordelijke bij Paradiso. 'In het slechtste geval komt de film gelijktijdig uit met de bioscooprelease in Frankrijk. Dat is nog vóór de zomer.'

Tijdens de Deense filmprijzen sleepte Land of Mine niet minder dan zes awards in de wacht, waaronder die voor beste film. Dat waren er vijf meer dan A War, die een Oscarnominatie kreeg voor beste niet-Engelstalige film.

Bekijk hieronder de trailer van Land of Mine.

(JG)

Land of Mine - een productie van de Deense regisseur Martin Zandvliet - toont een minder fraai kantje van de naoorlogse geschiedenis van Denemarken. Het drama brengt het verhaal van een groepje tienersoldaten van het verslagen Duitse Rijk die door een haatdragende Deense sergeant gedwongen worden het nalatenschap van de nazi's - meer dan twee miljoen mijnen aan de Deense kuststrook - op te ruimen. De bioscooprelease in ons land, initieel voorzien op 23 maart, wordt nu voor onbepaalde duur uitgesteld. 'De beslissing werd genomen uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, want het gaat hier nog steeds om een gewelddadige film', meldt filmdistributeur Paradiso aan Le Soir. 'Gezien de gebeurtenissen dachten we ook dat niemand de behoefte zou hebben om de film te zien.'Hopelijk voor meiParadiso kan nog niet met zekerheid zeggen wanneer de film zal worden uitgebracht in België. 'We hopen zo snel mogelijk, liefst voor mei', zegt Tine Verschaeve, persverantwoordelijke bij Paradiso. 'In het slechtste geval komt de film gelijktijdig uit met de bioscooprelease in Frankrijk. Dat is nog vóór de zomer.'Tijdens de Deense filmprijzen sleepte Land of Mine niet minder dan zes awards in de wacht, waaronder die voor beste film. Dat waren er vijf meer dan A War, die een Oscarnominatie kreeg voor beste niet-Engelstalige film.Bekijk hieronder de trailer van Land of Mine.(JG)