Het aantal deelnemers ligt daarmee iets lager dan vorig jaar, toen nog 83 landen meedongen naar de Oscar. Toch is er dit jaar een primeur: voor het eerst heeft ook Paraguay een film aan de jury voorgelegd ("El tiempo nublado" van regisseur Arami Ullon).

Twee weken geleden was al bekendgemaakt dat de film "Le tout nouveau testament" van regisseur Jaco Van Dormael de Belgische Oscar-inzending is. Op 14 januari 2016 wordt bekendgemaakt welke vijf films uiteindelijk een Oscarnominatie in de wacht zullen slepen. De uitreiking van de Oscars zal op 28 februari plaatsvinden.

Vorig jaar werd de Oscar voor beste niet-Engelstalige film gewonnen door de Poolse film "Ida" van Pawel Pawlikowski. (Belga/LP)

Het aantal deelnemers ligt daarmee iets lager dan vorig jaar, toen nog 83 landen meedongen naar de Oscar. Toch is er dit jaar een primeur: voor het eerst heeft ook Paraguay een film aan de jury voorgelegd ("El tiempo nublado" van regisseur Arami Ullon). Twee weken geleden was al bekendgemaakt dat de film "Le tout nouveau testament" van regisseur Jaco Van Dormael de Belgische Oscar-inzending is. Op 14 januari 2016 wordt bekendgemaakt welke vijf films uiteindelijk een Oscarnominatie in de wacht zullen slepen. De uitreiking van de Oscars zal op 28 februari plaatsvinden. Vorig jaar werd de Oscar voor beste niet-Engelstalige film gewonnen door de Poolse film "Ida" van Pawel Pawlikowski. (Belga/LP)