'Belgica' gaat over twee broers (vertolkt door Tom Vermeir en Stef Aerts) die een klein café uitbouwen tot een succesvolle dancing, met het Gentse uitgaansleven als achtergrond. Naarmate het succes toeneemt, groeien de twee ook meer uit elkaar. Ook Charlotte Vandermeersch kreeg een hoofdrol.

Het verhaal is ietwat gebaseerd op wat er zich in en rond café Charlatan afspeelde. De Gentse theatermaker Arne Sierens werkte mee aan het scenario. Ook Ruben Impens en monteur Nico Leunen behoren tot de crew.

Net als in The Broken Circle Breakdown speelt het muzikale facet een pertinente rol. De bruisende soundtrack werd speciaal voor de film door Soulwax gecreeërd. 'De intrede van de elektronische muziek loopt parallel met de periode waarin de film zich afspeelt. Belgica evolueert ook van een bluescafé naar een club met technofeesten. Ik zag de Dewaeles daar als ideale exponent van', zo zei van Groeningen eerder aan Knack Focus.

De film loopt vanaf vanaf 2 maart in de Belgische zalen. Bekijk de trailer. 'Welkom in Belgica, uw favoriete oord van verderf.' (DB)

'Belgica' gaat over twee broers (vertolkt door Tom Vermeir en Stef Aerts) die een klein café uitbouwen tot een succesvolle dancing, met het Gentse uitgaansleven als achtergrond. Naarmate het succes toeneemt, groeien de twee ook meer uit elkaar. Ook Charlotte Vandermeersch kreeg een hoofdrol.Het verhaal is ietwat gebaseerd op wat er zich in en rond café Charlatan afspeelde. De Gentse theatermaker Arne Sierens werkte mee aan het scenario. Ook Ruben Impens en monteur Nico Leunen behoren tot de crew. Net als in The Broken Circle Breakdown speelt het muzikale facet een pertinente rol. De bruisende soundtrack werd speciaal voor de film door Soulwax gecreeërd. 'De intrede van de elektronische muziek loopt parallel met de periode waarin de film zich afspeelt. Belgica evolueert ook van een bluescafé naar een club met technofeesten. Ik zag de Dewaeles daar als ideale exponent van', zo zei van Groeningen eerder aan Knack Focus.De film loopt vanaf vanaf 2 maart in de Belgische zalen. Bekijk de trailer. 'Welkom in Belgica, uw favoriete oord van verderf.' (DB)