In The Danish Girl regisseert Academy Award-winnaar Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables) het opmerkelijke liefdesverhaal geïnspireerd door de levens van de kunstenaars Einar (Academy Award-winnaar Eddie Redmayne) en Gerda Wegener (Alicia Vikander). Hun huwelijk en werk worden behoorlijk op de kop gezet wanneer Einar aan de baanbrekende reis begint om een van 's werelds eerste transgender vrouwen te worden: Lili Elbe.

Vaderlandsminnende gevoelens zijn niet alleen op zijn plaats omdat publiekslieveling Matthias Schoenaerts een rol vertolkt in de film, maar ook omdat dit fragment is opgenomen in het Brusselse café A La Mort Subite.

(EK)

In The Danish Girl regisseert Academy Award-winnaar Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables) het opmerkelijke liefdesverhaal geïnspireerd door de levens van de kunstenaars Einar (Academy Award-winnaar Eddie Redmayne) en Gerda Wegener (Alicia Vikander). Hun huwelijk en werk worden behoorlijk op de kop gezet wanneer Einar aan de baanbrekende reis begint om een van 's werelds eerste transgender vrouwen te worden: Lili Elbe. Vaderlandsminnende gevoelens zijn niet alleen op zijn plaats omdat publiekslieveling Matthias Schoenaerts een rol vertolkt in de film, maar ook omdat dit fragment is opgenomen in het Brusselse café A La Mort Subite. (EK)