De film draait rond de speciale relatie die ontstaat tussen een 25-jarige buitenwipper van een nachtclub (gespeeld door Schoenaerts) en een bloedmooie vrouwelijke trainer van orka's in een waterpark (Cotillard).

'De Rouille et d'Os' is de nieuwe film van de Franse regisseur Jacques Audiard. Het is de opvolger van 'Un Prophète' - de prent waarvoor Audiard drie jaar geleden de Grand Prix won op het filmfestival van Cannes. Un Prophète kreeg in 2009 ook een Oscarnominatie in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film.

Schoenaerts

In de nieuwe Audiard krijgt Matthias Schoenaerts zijn eerste hoofdrol in een grote buitenlandse productie. De absolute ster van de film is Schoenaerts tegenspeelster Marion Cotillard. De Franse actrice kreeg in 2008 een Oscar voor haar vertolking van Edith Piaf in 'La Môme'. Cotillard is verder bekend voor haar rollen in films als 'Inception', 'Public Enemies' en 'Midnight In Paris'.

'De Rouille et d'Os' gaat op 17 mei in première. In de Angelsaksische landen heet de film 'Rust & Bone'. (BW/DB)

De film draait rond de speciale relatie die ontstaat tussen een 25-jarige buitenwipper van een nachtclub (gespeeld door Schoenaerts) en een bloedmooie vrouwelijke trainer van orka's in een waterpark (Cotillard). 'De Rouille et d'Os' is de nieuwe film van de Franse regisseur Jacques Audiard. Het is de opvolger van 'Un Prophète' - de prent waarvoor Audiard drie jaar geleden de Grand Prix won op het filmfestival van Cannes. Un Prophète kreeg in 2009 ook een Oscarnominatie in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film. Schoenaerts In de nieuwe Audiard krijgt Matthias Schoenaerts zijn eerste hoofdrol in een grote buitenlandse productie. De absolute ster van de film is Schoenaerts tegenspeelster Marion Cotillard. De Franse actrice kreeg in 2008 een Oscar voor haar vertolking van Edith Piaf in 'La Môme'. Cotillard is verder bekend voor haar rollen in films als 'Inception', 'Public Enemies' en 'Midnight In Paris'. 'De Rouille et d'Os' gaat op 17 mei in première. In de Angelsaksische landen heet de film 'Rust & Bone'. (BW/DB)