'On the Road' is een grotendeels autobiografisch boek van Jack Kerouac over de verschillende reizen die de schrijver maakte door de Verenigde Staten eind jaren veertig. 'On The Road' is een van de bekendste boeken van de Beat Generation: een groep van invloedrijke schrijvers waar buiten Kerouac onder anderen Allen Ginsberg en William S. Burroughs toe behoorden.

De verfilming van het boek heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Francis Ford Coppola bezit sinds 1968 de filmrechten maar verschillende pogingen om de film op het witte doek te brengen mislukten. In 2005 benaderde Coppola regisseur Walter Salles en schrijver Jorge Rivera, die samen de roadmovie 'The Motorcycle Diaries' maakten. Na zeven jaar zijn ze erin geslaagd om de film af te krijgen.

Cast
Sam Riley kruipt in de huid van Kerouacs alter ego Sal Paradise. Paradises reisgenoten Dean Moriarty en diens 16-jarige vrouw Marylou worden respectievelijk gespeeld door Garrett Hedlund en Kristen Stewart. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Viggo Mortensen, Kirsten Dunst en Steve Buscemi.

'On the Road' komt in mei in de zalen. De film gaat hoogstwaarschijnlijk in première op het filmfestival van Cannes. (BW)

'On the Road' is een grotendeels autobiografisch boek van Jack Kerouac over de verschillende reizen die de schrijver maakte door de Verenigde Staten eind jaren veertig. 'On The Road' is een van de bekendste boeken van de Beat Generation: een groep van invloedrijke schrijvers waar buiten Kerouac onder anderen Allen Ginsberg en William S. Burroughs toe behoorden. De verfilming van het boek heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Francis Ford Coppola bezit sinds 1968 de filmrechten maar verschillende pogingen om de film op het witte doek te brengen mislukten. In 2005 benaderde Coppola regisseur Walter Salles en schrijver Jorge Rivera, die samen de roadmovie 'The Motorcycle Diaries' maakten. Na zeven jaar zijn ze erin geslaagd om de film af te krijgen.Cast Sam Riley kruipt in de huid van Kerouacs alter ego Sal Paradise. Paradises reisgenoten Dean Moriarty en diens 16-jarige vrouw Marylou worden respectievelijk gespeeld door Garrett Hedlund en Kristen Stewart. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Viggo Mortensen, Kirsten Dunst en Steve Buscemi. 'On the Road' komt in mei in de zalen. De film gaat hoogstwaarschijnlijk in première op het filmfestival van Cannes. (BW)