"Argo", een film over de gijzelingsactie in de Amerikaanse ambassade tijdens de Iraanse revolutie, haalde het als beste film van "Lincoln" (Steven Spielberg), "Life Of Pi" (Ang Lee), "Les Misérables" (Tom Hooper) en "Zero Dark thirty" (Kathryn Bigelow).

In totaal werd de prent tijdens de ceremonie in Londen met drie Bafta's bekroond. Want Ben Affleck werd nog uitgeroepen tot beste regisseur en ook het monteerwerk van William Goldenberg viel in de prijzen. Voorts werd Daniel Day-Lewis voor zijn vertolking van Lincoln in de gelijknamige film verkozen tot beste acteur in een hoofdrol. De 85-jarige Franse actrice Emmanuelle Riva kreeg dan weer de prijs voor beste actrice in een hoofdrol (in de film "Amour").

Andere belangrijke Bafta's gingen naar de James Bond-film "Skyfall" (originele muziek en beste Britse film), "Django Unchained" (origineel scenario) en "Amour" (beste niet-Engelstalige film). "Les Misérables" haalde vier prijzen binnen, maar wel telkens in minder belangrijke categorieën (beste make-up, beste geluid, beste aankleding en beste actrice in een bijrol).

"Argo" geldt binnen twee weken ook als een van de belangrijkste kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars. De film dingt in zeven categorieën mee naar een Academy Award, al is Affleck niet genomineerd als beste regisseur. (Belga/DB)

"Argo", een film over de gijzelingsactie in de Amerikaanse ambassade tijdens de Iraanse revolutie, haalde het als beste film van "Lincoln" (Steven Spielberg), "Life Of Pi" (Ang Lee), "Les Misérables" (Tom Hooper) en "Zero Dark thirty" (Kathryn Bigelow). In totaal werd de prent tijdens de ceremonie in Londen met drie Bafta's bekroond. Want Ben Affleck werd nog uitgeroepen tot beste regisseur en ook het monteerwerk van William Goldenberg viel in de prijzen. Voorts werd Daniel Day-Lewis voor zijn vertolking van Lincoln in de gelijknamige film verkozen tot beste acteur in een hoofdrol. De 85-jarige Franse actrice Emmanuelle Riva kreeg dan weer de prijs voor beste actrice in een hoofdrol (in de film "Amour"). Andere belangrijke Bafta's gingen naar de James Bond-film "Skyfall" (originele muziek en beste Britse film), "Django Unchained" (origineel scenario) en "Amour" (beste niet-Engelstalige film). "Les Misérables" haalde vier prijzen binnen, maar wel telkens in minder belangrijke categorieën (beste make-up, beste geluid, beste aankleding en beste actrice in een bijrol). "Argo" geldt binnen twee weken ook als een van de belangrijkste kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars. De film dingt in zeven categorieën mee naar een Academy Award, al is Affleck niet genomineerd als beste regisseur. (Belga/DB)