Het was regisseuse Patricia Riggen die bevestigde dat de 52-jarige acteur zijn handtekening onder het contract voor Los 33 had gezet. "Antonio Banderas zal deel uitmaken van ons team, we zijn heel blij dat we hem in onze cast hebben", klonk het. "Maar hij is slechts de eerste die we bevestigen. Er komen er nog een heleboel."

De mijnramp uit Chili staat bekend als een van de ernstigste en meest bloedstollende mijnongevallen uit de recente geschiedenis. In augustus 2010 kwamen 33 mijnwerkers vast te zitten in een mijn in San José. Doordat het dak op de koper-goudmijn het begaf, werd de toegang tot de mijn geblokkeerd. Op 13 oktober, twee maanden na de ramp, werden de Chilenen een voor een naar de oppervlakte gehesen dankzij een gesofisticeerde drilbooroperatie.

Los 33 dramatiseert de feiten die zich 670 meter ondergronds afspeelden terwijl bovengronds de reddingsoperatie volop aan de gang was. Zo focust de prent zich op de onderlinge relaties en strubbelingen tussen de mijnwerkers, en op het feit dat de groep de eerste twee weken amper twee lepels tonijn, een half koekje en enkele slokken melk per persoon kon missen. Terwijl de mannen ondergronds vochten om hun leven, keek de hele wereld met ingehouden adem toe.

De film wordt in 2014 in de zalen verwacht. Eerder werd gezegd dat Javier Bardem de hoofdrol zou spelen. Dit gerucht werd intussen ontkracht. (TR)

Het was regisseuse Patricia Riggen die bevestigde dat de 52-jarige acteur zijn handtekening onder het contract voor Los 33 had gezet. "Antonio Banderas zal deel uitmaken van ons team, we zijn heel blij dat we hem in onze cast hebben", klonk het. "Maar hij is slechts de eerste die we bevestigen. Er komen er nog een heleboel." De mijnramp uit Chili staat bekend als een van de ernstigste en meest bloedstollende mijnongevallen uit de recente geschiedenis. In augustus 2010 kwamen 33 mijnwerkers vast te zitten in een mijn in San José. Doordat het dak op de koper-goudmijn het begaf, werd de toegang tot de mijn geblokkeerd. Op 13 oktober, twee maanden na de ramp, werden de Chilenen een voor een naar de oppervlakte gehesen dankzij een gesofisticeerde drilbooroperatie. Los 33 dramatiseert de feiten die zich 670 meter ondergronds afspeelden terwijl bovengronds de reddingsoperatie volop aan de gang was. Zo focust de prent zich op de onderlinge relaties en strubbelingen tussen de mijnwerkers, en op het feit dat de groep de eerste twee weken amper twee lepels tonijn, een half koekje en enkele slokken melk per persoon kon missen. Terwijl de mannen ondergronds vochten om hun leven, keek de hele wereld met ingehouden adem toe. De film wordt in 2014 in de zalen verwacht. Eerder werd gezegd dat Javier Bardem de hoofdrol zou spelen. Dit gerucht werd intussen ontkracht. (TR)