Het boek uit 2008 vertelt over een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg emigreert. Daar wordt hij opgepakt als terreurverdachte.

Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van Murat Kurnaz, een Turk die illegaal in Duitsland verbleef en uiteindelijk als terreurverdachte naar Guantanamo Bay werd afgevoerd.

Corbijn debuteerde als filmregisseur met het gelauwerde 'Control', een biopic over zanger Ian Curtis van Joy Division. Vorig jaar blikte hij 'The American' in, een film met George Clooney (en Vlaming Johan Leysen). (Belga)

Het boek uit 2008 vertelt over een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg emigreert. Daar wordt hij opgepakt als terreurverdachte. Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van Murat Kurnaz, een Turk die illegaal in Duitsland verbleef en uiteindelijk als terreurverdachte naar Guantanamo Bay werd afgevoerd. Corbijn debuteerde als filmregisseur met het gelauwerde 'Control', een biopic over zanger Ian Curtis van Joy Division. Vorig jaar blikte hij 'The American' in, een film met George Clooney (en Vlaming Johan Leysen). (Belga)