Na de documentaire over de chaotische ontstaansgeschiedenis van het legendarische album 'Exile on Main Street' van de Rolling Stones, komt er nu ook een langspeelfilm. Andy Goddard, die mee de Britse serie Downton Abbey regisseerde, gaat de prent opnemen.

De film is gebaseerd op het boek 'Exile on Main Street: A Season in Hell' dat Robert Greenfield over die tumultueuze periode uit de carrière van de Stones heeft geschreven.

Op het dubbelalbum uit 1972 maken Jagger en co. een ommekeer naar hun voorliefde voor blues en onversneden rock-'n-roll. Onder de volgens insiders té ongepolijste nummers waren amper hits te vinden. Net om al deze redenen werd het als een meesterwerk beschouwd.

De plaat werd opgenomen in een zuid-Franse villa in de buurt van Nice, om aan het (toen) waanzinnige Britse belastingsregime te ontsnappen. Tijdens hun zomerse verblijf werden - zacht uitgedrukt - wilde feestjes gehouden met massa's drugs en seks. Het werd niettemin één van de mijlpalen in de loopbaan van de Stones.

Regisseur Goddard is nog op zoek naar acteurs met het juiste (rock-'n-roll-)profiel. De verfilming zal mee geproducet worden door één van de bedrijven van Virgin van zakenman en miljardair Richard Branson, Virgin Produced.

De opnames zouden in de winter van start gaan. (DB)

Het album telde onder meer deze song:

Na de documentaire over de chaotische ontstaansgeschiedenis van het legendarische album 'Exile on Main Street' van de Rolling Stones, komt er nu ook een langspeelfilm. Andy Goddard, die mee de Britse serie Downton Abbey regisseerde, gaat de prent opnemen. De film is gebaseerd op het boek 'Exile on Main Street: A Season in Hell' dat Robert Greenfield over die tumultueuze periode uit de carrière van de Stones heeft geschreven. Op het dubbelalbum uit 1972 maken Jagger en co. een ommekeer naar hun voorliefde voor blues en onversneden rock-'n-roll. Onder de volgens insiders té ongepolijste nummers waren amper hits te vinden. Net om al deze redenen werd het als een meesterwerk beschouwd.De plaat werd opgenomen in een zuid-Franse villa in de buurt van Nice, om aan het (toen) waanzinnige Britse belastingsregime te ontsnappen. Tijdens hun zomerse verblijf werden - zacht uitgedrukt - wilde feestjes gehouden met massa's drugs en seks. Het werd niettemin één van de mijlpalen in de loopbaan van de Stones. Regisseur Goddard is nog op zoek naar acteurs met het juiste (rock-'n-roll-)profiel. De verfilming zal mee geproducet worden door één van de bedrijven van Virgin van zakenman en miljardair Richard Branson, Virgin Produced. De opnames zouden in de winter van start gaan. (DB) Het album telde onder meer deze song: