De film "Argo" van regisseur en acteur Ben Affleck heeft in het Amerikaanse Los Angeles de award van de Writers Guild of America (WGA) voor het beste bewerkte scenario gewonnen. "Zero Dark Thirty" won dan weer de prijs voor het beste originele scenario.

Met de nieuwe bekroning zit "Argo" nog steeds op koers voor de Oscars, die op zondag 24 februari worden uitgereikt. De al meermaals bekroonde film over de gijzelingscrisis in de Amerikaanse ambassade in Iran dingt in zeven categorieën mee naar een Academy Award, al is Affleck niet genomineerd als beste regisseur. De zondag bekroonde scenarist van de film is Chris Terrio.

De WGA-prijs voor het beste originele scenario bekroonde scenarist Mark Boal van "Zero Dark Thirty". De film van regisseur Kathryn Bigelow vertelt de tien jaar durende speurtocht naar Osama bin Laden door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Die resulteerde in een operatie van de Amerikaanse Navy Seals, waarbij de leider van terreurnetwerk al-Qaida om het leven kwam.

Voorts won "Breaking Bad" de WGA-award voor beste dramaserie, "Louie" voor beste komische serie en "Girls" voor beste nieuwe serie. (DB)

De film "Argo" van regisseur en acteur Ben Affleck heeft in het Amerikaanse Los Angeles de award van de Writers Guild of America (WGA) voor het beste bewerkte scenario gewonnen. "Zero Dark Thirty" won dan weer de prijs voor het beste originele scenario. Met de nieuwe bekroning zit "Argo" nog steeds op koers voor de Oscars, die op zondag 24 februari worden uitgereikt. De al meermaals bekroonde film over de gijzelingscrisis in de Amerikaanse ambassade in Iran dingt in zeven categorie├źn mee naar een Academy Award, al is Affleck niet genomineerd als beste regisseur. De zondag bekroonde scenarist van de film is Chris Terrio. De WGA-prijs voor het beste originele scenario bekroonde scenarist Mark Boal van "Zero Dark Thirty". De film van regisseur Kathryn Bigelow vertelt de tien jaar durende speurtocht naar Osama bin Laden door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Die resulteerde in een operatie van de Amerikaanse Navy Seals, waarbij de leider van terreurnetwerk al-Qaida om het leven kwam. Voorts won "Breaking Bad" de WGA-award voor beste dramaserie, "Louie" voor beste komische serie en "Girls" voor beste nieuwe serie. (DB)