Jelte Blommaert uitgeroepen tot de meest overtuigende jonge acteur. Het was zijn eerste ervaring voor de camera.

Naast Blommaert spelen ook Peter Van den Begin, Barbara Sarafian en Els Dottermans in de hoofdrollen.

De vakjury van het festival bekroonde de komedie 'Allez, Eddy!' met de Chemnitz Top Award in de competitie voor kinderfilms. Aan deze prijs is 5.000 euro verbonden.

De Europese kinderjury, samengesteld uit 18 kinderen uit negen Europese landen, beloonde Jelte Blommaert met de Diamant Award als meest overtuigende jonge acteur. Een mooie verrassing voor Jelte, te meer omdat de prijs een fiets is.

'Allez, Eddy!' speelt zich af in een dorp in het midden van de jaren 70. Jelte Blommaert vertolkt er de rol van de 11-jarige Freddy, een groot wielertalent én fan van Eddy Merckx. De film is ook geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Gijon in Spanje (16-24 november). (Belga/DB)

Jelte Blommaert uitgeroepen tot de meest overtuigende jonge acteur. Het was zijn eerste ervaring voor de camera. Naast Blommaert spelen ook Peter Van den Begin, Barbara Sarafian en Els Dottermans in de hoofdrollen. De vakjury van het festival bekroonde de komedie 'Allez, Eddy!' met de Chemnitz Top Award in de competitie voor kinderfilms. Aan deze prijs is 5.000 euro verbonden. De Europese kinderjury, samengesteld uit 18 kinderen uit negen Europese landen, beloonde Jelte Blommaert met de Diamant Award als meest overtuigende jonge acteur. Een mooie verrassing voor Jelte, te meer omdat de prijs een fiets is. 'Allez, Eddy!' speelt zich af in een dorp in het midden van de jaren 70. Jelte Blommaert vertolkt er de rol van de 11-jarige Freddy, een groot wielertalent én fan van Eddy Merckx. De film is ook geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Gijon in Spanje (16-24 november). (Belga/DB)