Film Fest Gent ontvangt op 20 oktober de Zweedse acteur Alexander Skarsgård, bekend om zijn rol als vampier Eric Northman in de serie "True Blood". Samen met de Amerikaanse regisseuse Marielle Heller komt hij er hun nieuwste prent "The Diary of a Teenage Girl" voorstellen.

"Eén van de lichtpunten op het afgelopen filmfestival van Berlijn was het prachtig provocerende 'The Diary of a Teenage Girl', met in de hoofdrollen Bel Powley, Kristin Wiig en Alexander Skarsgård", zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

"Variety noteerde regisseuse Marielle Heller al bij de tien regisseurs om in de gaten te houden in 2015. Haar langspeeldebuut is dan ook een unieke en bijzonder eerlijke film met de nodige humor en muziek van onder andere Janis Joplin, afgewerkt met een seventiessfeertje."

Regisseuse Heller baseerde zich voor haar film op een populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner uit 2002. Het gaat om een coming of age-verhaal over een tienermeid die op zoek is naar haar seksuele identiteit en een relatie aanknoopt met de vriend van haar moeder, vertolkt door Alexander Skarsgård.

Screenshot The Diary of a Teenage Girl
© Screenshot The Diary of a Teenage Girl

De Zweedse acteur Skarsgård, zoon van topacteur Stellan Skarsgård, is vooral bekend om zijn rol als vampier Eric Northman in de Amerikaanse HBO-serie "True Blood". Toch vertolkte Skarsgård de laatste jaren voornamelijk rollen in onafhankelijke films, zoals "What Maisie Knew" of "The East", die twee jaar geleden op Film Fest Gent te zien waren.

De film werd geproduceerd door de Amerikaanse afdeling van het Belgische productiehuis Caviar. "The Diary of a Teenage Girl" sluit de jongerencompetitie af. Een studentenjury zal op de avond van de vertoning, dinsdag 20 oktober, ook de Explore Zone Award uitreiken. Het 42ste Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober.

Film Fest Gent ontvangt op 20 oktober de Zweedse acteur Alexander Skarsgård, bekend om zijn rol als vampier Eric Northman in de serie "True Blood". Samen met de Amerikaanse regisseuse Marielle Heller komt hij er hun nieuwste prent "The Diary of a Teenage Girl" voorstellen. "Eén van de lichtpunten op het afgelopen filmfestival van Berlijn was het prachtig provocerende 'The Diary of a Teenage Girl', met in de hoofdrollen Bel Powley, Kristin Wiig en Alexander Skarsgård", zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. "Variety noteerde regisseuse Marielle Heller al bij de tien regisseurs om in de gaten te houden in 2015. Haar langspeeldebuut is dan ook een unieke en bijzonder eerlijke film met de nodige humor en muziek van onder andere Janis Joplin, afgewerkt met een seventiessfeertje." Regisseuse Heller baseerde zich voor haar film op een populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner uit 2002. Het gaat om een coming of age-verhaal over een tienermeid die op zoek is naar haar seksuele identiteit en een relatie aanknoopt met de vriend van haar moeder, vertolkt door Alexander Skarsgård. De Zweedse acteur Skarsgård, zoon van topacteur Stellan Skarsgård, is vooral bekend om zijn rol als vampier Eric Northman in de Amerikaanse HBO-serie "True Blood". Toch vertolkte Skarsgård de laatste jaren voornamelijk rollen in onafhankelijke films, zoals "What Maisie Knew" of "The East", die twee jaar geleden op Film Fest Gent te zien waren. De film werd geproduceerd door de Amerikaanse afdeling van het Belgische productiehuis Caviar. "The Diary of a Teenage Girl" sluit de jongerencompetitie af. Een studentenjury zal op de avond van de vertoning, dinsdag 20 oktober, ook de Explore Zone Award uitreiken. Het 42ste Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober.