Affleck haalde het van zwaargewichten als Steven Spielberg ("Lincoln"), Kathryn Bigelow ("Zero Dark Thirty"), Tom Hooper ("Les Misérables") en Ang Lee ("Life of Pi"). Vorige week was hij ook al met de Screen Actors Guild Awards en met de belangrijkste award van de Producers Guild of America aan de haal gegaan.

De winnaar van de DGA weet vaak ook de Oscar voor beste regisseur in de wacht te slepen, maar dat is voor Affleck niet weggelegd. Hoewel Argo in de running is voor zeven Academy Awards, waaronder 'beste film', is hij niet genomineerd voor 'beste regisseur'. De Oscars worden op 24 februari uitgereikt. (Belga/KS)

Affleck haalde het van zwaargewichten als Steven Spielberg ("Lincoln"), Kathryn Bigelow ("Zero Dark Thirty"), Tom Hooper ("Les Misérables") en Ang Lee ("Life of Pi"). Vorige week was hij ook al met de Screen Actors Guild Awards en met de belangrijkste award van de Producers Guild of America aan de haal gegaan. De winnaar van de DGA weet vaak ook de Oscar voor beste regisseur in de wacht te slepen, maar dat is voor Affleck niet weggelegd. Hoewel Argo in de running is voor zeven Academy Awards, waaronder 'beste film', is hij niet genomineerd voor 'beste regisseur'. De Oscars worden op 24 februari uitgereikt. (Belga/KS)