Op 15-jarige leeftijd schreef Adil een brief aan de bekende jeugdschrijver, waarin hij hem zijn filmdromen als regisseur toevertrouwde en zei dat hij hoopte Straks doet het geen pijn meer ooit te kunnen verfilmen. Een brief die Dirk Bracke altijd is bijgebleven.

'Ik heb die brief van Adil zelfs nog steeds thuis liggen. Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen tien jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek Black zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren. Straks doet het geen pijn meer is van de ruim veertig boeken die ik schreef mijn persoonlijke favoriet en dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement', zegt Bracke.

De film wordt geschreven door Bulle Decarpentries en Adil El Arbi. De opnames staan gepland voor 2022. De film wordt geproduceerd door 10.80 Films (Dode Hoek, Ghost Tropic) in coproductie met A Team Productions (Patser, Torpedo), Los Morros en Les Films du Fleuve van de gebroeders Dardenne.

Het boek Straks doet het geen pijn meer wordt uitgegeven door Davidsfonds/Infodok, een imprint van Standaard Uitgeverij. (Belga)

Op 15-jarige leeftijd schreef Adil een brief aan de bekende jeugdschrijver, waarin hij hem zijn filmdromen als regisseur toevertrouwde en zei dat hij hoopte Straks doet het geen pijn meer ooit te kunnen verfilmen. Een brief die Dirk Bracke altijd is bijgebleven. 'Ik heb die brief van Adil zelfs nog steeds thuis liggen. Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen tien jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek Black zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren. Straks doet het geen pijn meer is van de ruim veertig boeken die ik schreef mijn persoonlijke favoriet en dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement', zegt Bracke. De film wordt geschreven door Bulle Decarpentries en Adil El Arbi. De opnames staan gepland voor 2022. De film wordt geproduceerd door 10.80 Films (Dode Hoek, Ghost Tropic) in coproductie met A Team Productions (Patser, Torpedo), Los Morros en Les Films du Fleuve van de gebroeders Dardenne. Het boek Straks doet het geen pijn meer wordt uitgegeven door Davidsfonds/Infodok, een imprint van Standaard Uitgeverij. (Belga)