Het overlijden werd gemeld door de showbizzwebsite TMZ en later bevestigd door de familie. Bacall zou in haar huis in New York overleden zijn aan een beroerte (schrijft TMZ) of rustig overleden zijn in haar slaap (volgens de familie).

Bacall, die in 1924 was geboren als Betty Joan Perske, werd na een korte carrière als theateractrice en model, ontdekt door Hollywood.

Ze kreeg in 1944 een rol in To Have or to Have Not van Howard Hawks. Ze kreeg Humphrey Bogart als tegenspeler. Het klikte tussen de twee acteurs, zowel op pellicule als in het echt, haar rol werd uitgebreid en bevatte de beroemde scène waarin ze met enige dubbelzinnigheid "Bogey" leerde fluiten. Er volgden nog films waarin ze samen speelden, zoals The Big Sleep en Key Largo.

Ook los van Bogart scoorde Bacall successen, onder meer in How to Marry a Millionaire, waarin ze samen Marilyn Monroe speelde.

Ze was, zoals TMZ het stelt, een van de "leading ladies" van de Gouden Periode van Hollywood.

No-nonsense

In 1945 was ze getrouwd met de 25 jaar oudere Bogart. Ze vormden een mytisch Hollywoodpaar en bleven samen tot Bogarts dood in 1957.

Nadien volgden nog een huwelijk en nogal wat relaties, onder meer met Frank Sinatra. Ze had drie kinderen, waarvan 2 met Bogart.

Ze werd weleens omschreven als een femme fatale. De rollen die ze speelde lagen dicht bij de vrouw die ze was of wilde zijn: sterk, grappig, sensueel, zelfs zwoel, en no-nonsense.

(RR)

Het overlijden werd gemeld door de showbizzwebsite TMZ en later bevestigd door de familie. Bacall zou in haar huis in New York overleden zijn aan een beroerte (schrijft TMZ) of rustig overleden zijn in haar slaap (volgens de familie).Bacall, die in 1924 was geboren als Betty Joan Perske, werd na een korte carrière als theateractrice en model, ontdekt door Hollywood. Ze kreeg in 1944 een rol in To Have or to Have Not van Howard Hawks. Ze kreeg Humphrey Bogart als tegenspeler. Het klikte tussen de twee acteurs, zowel op pellicule als in het echt, haar rol werd uitgebreid en bevatte de beroemde scène waarin ze met enige dubbelzinnigheid "Bogey" leerde fluiten. Er volgden nog films waarin ze samen speelden, zoals The Big Sleep en Key Largo.Ook los van Bogart scoorde Bacall successen, onder meer in How to Marry a Millionaire, waarin ze samen Marilyn Monroe speelde.Ze was, zoals TMZ het stelt, een van de "leading ladies" van de Gouden Periode van Hollywood.In 1945 was ze getrouwd met de 25 jaar oudere Bogart. Ze vormden een mytisch Hollywoodpaar en bleven samen tot Bogarts dood in 1957.Nadien volgden nog een huwelijk en nogal wat relaties, onder meer met Frank Sinatra. Ze had drie kinderen, waarvan 2 met Bogart.Ze werd weleens omschreven als een femme fatale. De rollen die ze speelde lagen dicht bij de vrouw die ze was of wilde zijn: sterk, grappig, sensueel, zelfs zwoel, en no-nonsense. (RR)