Brennan overleed zondag in het Californische Burbank aan de gevolgen van blaaskanker. Dat heeft haar management bekendgemaakt.

Oscar-nominatie

Brennan debuteerde in 1966 naast Dustin Hoffman op het witte doek in The Star Wagon. Ze speelde later onder meer in The Last Picture Show (1971) en Private Benjamin (1980), een komedie waarin ze de strenge bevelhebber van een verwende soldate (gespeeld door Goldie Hawn) vertolkte. Voor die rol kreeg Brennan een Oscar-nominatie.

Emmy Award en Golden Globe

Van Private Benjamin werd later ook een televisiereeks gemaakt. Daarmee won Brennan een Emmy Award en een Golden Globe.

De actrice en moeder van twee kinderen speelde overigens regelmatig in Amerikaanse televisieseries. Zo was ze onder meer te zien in Magnum, The Love Boat, Murder She Wrote, Taxi en Kojak. (Belga/KVDA)

Scène uit Private Benjamin:

Brennan overleed zondag in het Californische Burbank aan de gevolgen van blaaskanker. Dat heeft haar management bekendgemaakt. Oscar-nominatie Brennan debuteerde in 1966 naast Dustin Hoffman op het witte doek in The Star Wagon. Ze speelde later onder meer in The Last Picture Show (1971) en Private Benjamin (1980), een komedie waarin ze de strenge bevelhebber van een verwende soldate (gespeeld door Goldie Hawn) vertolkte. Voor die rol kreeg Brennan een Oscar-nominatie. Emmy Award en Golden Globe Van Private Benjamin werd later ook een televisiereeks gemaakt. Daarmee won Brennan een Emmy Award en een Golden Globe. De actrice en moeder van twee kinderen speelde overigens regelmatig in Amerikaanse televisieseries. Zo was ze onder meer te zien in Magnum, The Love Boat, Murder She Wrote, Taxi en Kojak. (Belga/KVDA) Scène uit Private Benjamin: