Carla Laemmle werd in 1909 in Chicago geboren als Rebekah Isabelle Laemmle. Onder impuls van haar oom - mede-oprichter van de Universal Studios - verhuisde ze begon jaren '20 met haar familie naar Hollywood.

Ze had haar eerste filmrol in de horrorprent 'The Phantom of the Opera' (1925), waarin ze opdraafde als een balletdanseres. Bij het grote publiek raakte ze bekend door haar optredens in de musicals 'The Broadway Melody', 'The Hollywood Revue of 1929', en vooral door haar bijrol in klassieker 'Dracula' (1931). 'Ze was een van de laatsten uit een tijdperk dat nu alleen nog maar in ons geheugen bestaat', zo omschreef een filmhistoricus haar in The Times.

Later werkte ze nog regelmatig mee aan documentaires over de begin periode van Hollywood en was ze nog te zien in enkele langspeelfilms. Negen decennia nadat ze haar carrière begon als actrice, was ze nog altijd actief in de sector. Ze speelde haar laatste rol in`Mansion of Blood`, een horrorfilm die momenteel in post-productiefase zit. (DB)

Carla Laemmle werd in 1909 in Chicago geboren als Rebekah Isabelle Laemmle. Onder impuls van haar oom - mede-oprichter van de Universal Studios - verhuisde ze begon jaren '20 met haar familie naar Hollywood. Ze had haar eerste filmrol in de horrorprent 'The Phantom of the Opera' (1925), waarin ze opdraafde als een balletdanseres. Bij het grote publiek raakte ze bekend door haar optredens in de musicals 'The Broadway Melody', 'The Hollywood Revue of 1929', en vooral door haar bijrol in klassieker 'Dracula' (1931). 'Ze was een van de laatsten uit een tijdperk dat nu alleen nog maar in ons geheugen bestaat', zo omschreef een filmhistoricus haar in The Times. Later werkte ze nog regelmatig mee aan documentaires over de begin periode van Hollywood en was ze nog te zien in enkele langspeelfilms. Negen decennia nadat ze haar carrière begon als actrice, was ze nog altijd actief in de sector. Ze speelde haar laatste rol in`Mansion of Blood`, een horrorfilm die momenteel in post-productiefase zit. (DB)