Philip Seymour Hoffman, een van de meest gewaarde Amerikaanse acteurs van zijn generatie, is zondag dood teruggevonden in zijn appartement in Greenwich Village, een wijk van Manhattan. Een wetsdokter zal nagaan wat de oorzaak van het overlijden was. De New York Post vernam uit politiebronnen dat het om een overdosis ging. Hij was 46 jaar.

Seymour Hoffman begon zijn acteercarrière in 1991. Bij het grote publiek werd hij bekend in 1997, met zijn rol van Scotty J in de film Boogie nights. Hij won de Oscar voor beste acteur met zijn vertolking van de Amerikaanse schrijver Truman Capote in de gelijknamige film uit 2006, een rol waarvoor hij hetzelfde jaar een Golden Globe kreeg. In totaal speelde hij in meer dan 60 films, waaronder ook Magnolia, The talented Mr. Ripley, The Big Lebowski, Moneyball, The Master en The Hunger Games. Hij had ook rollen in theaterstukken en musicals, en hij was regisseur.

Het overlijden kwam hard aan in Hollywood. Op Twitter wordt hij geroemd om zijn talent en persoonlijkheid. (DB)

Philip Seymour Hoffman, een van de meest gewaarde Amerikaanse acteurs van zijn generatie, is zondag dood teruggevonden in zijn appartement in Greenwich Village, een wijk van Manhattan. Een wetsdokter zal nagaan wat de oorzaak van het overlijden was. De New York Post vernam uit politiebronnen dat het om een overdosis ging. Hij was 46 jaar.Seymour Hoffman begon zijn acteercarrière in 1991. Bij het grote publiek werd hij bekend in 1997, met zijn rol van Scotty J in de film Boogie nights. Hij won de Oscar voor beste acteur met zijn vertolking van de Amerikaanse schrijver Truman Capote in de gelijknamige film uit 2006, een rol waarvoor hij hetzelfde jaar een Golden Globe kreeg. In totaal speelde hij in meer dan 60 films, waaronder ook Magnolia, The talented Mr. Ripley, The Big Lebowski, Moneyball, The Master en The Hunger Games. Hij had ook rollen in theaterstukken en musicals, en hij was regisseur.Het overlijden kwam hard aan in Hollywood. Op Twitter wordt hij geroemd om zijn talent en persoonlijkheid. (DB)