De in Ierland geboren en in Engeland opgegroeide O'Toole bezweek in het ziekenhuis aan een slepende ziekte. Aan de Britse openbare omroep BCC zei zijn agent dat hij "een uniek persoon in de beste zin van het woord en een reus op zijn terrein" was.

Een jaar geleden ging de toen 79-jarige acteur met pensioen. "Het is tijd om afscheid te nemen van film en podium. Ik heb er het hart niet meer voor en het komt niet meer terug", zei hij toen.

O'Toole verzamelde in zijn carrière acht Oscar-nominaties, maar kon geen enkele verzilveren. In 2003 kreeg hij wel een Oscar voor zijn hele oeuvre. (Belga/MS)

De in Ierland geboren en in Engeland opgegroeide O'Toole bezweek in het ziekenhuis aan een slepende ziekte. Aan de Britse openbare omroep BCC zei zijn agent dat hij "een uniek persoon in de beste zin van het woord en een reus op zijn terrein" was. Een jaar geleden ging de toen 79-jarige acteur met pensioen. "Het is tijd om afscheid te nemen van film en podium. Ik heb er het hart niet meer voor en het komt niet meer terug", zei hij toen. O'Toole verzamelde in zijn carrière acht Oscar-nominaties, maar kon geen enkele verzilveren. In 2003 kreeg hij wel een Oscar voor zijn hele oeuvre. (Belga/MS)