Hoewel Boone Isaacs erg trots is op de genomineerden van de Oscars en stelt dat de Academy de voorbije twee jaar actief zocht naar diversiteit binnen films, zegt ze ook geïnspireerd te zijn door de critici.

Via Twitter wezen filmfanaten de organisatie op het feit dat er dit jaar opvallend veel blanke acteurs en regisseurs genomineerd werden. Ook vrouwen kregen erg weinig gehoor. De hashtag #OscarsSoWhite werd zelfs een trend via de microblogsite.

Boone Isaacs zal zich naar eigen zeggen in de toekomst nog meer inzetten om vrouwen en artiesten die niet blank zijn een kans te geven binnen de Awardshow. (LP)

Hoewel Boone Isaacs erg trots is op de genomineerden van de Oscars en stelt dat de Academy de voorbije twee jaar actief zocht naar diversiteit binnen films, zegt ze ook geïnspireerd te zijn door de critici. Via Twitter wezen filmfanaten de organisatie op het feit dat er dit jaar opvallend veel blanke acteurs en regisseurs genomineerd werden. Ook vrouwen kregen erg weinig gehoor. De hashtag #OscarsSoWhite werd zelfs een trend via de microblogsite. Boone Isaacs zal zich naar eigen zeggen in de toekomst nog meer inzetten om vrouwen en artiesten die niet blank zijn een kans te geven binnen de Awardshow. (LP)