Op het filmfestival van Cannes is de wereldpremière "A perdre la raison" van de Brusselse cineast Joachim Lafosse vertoond. "Ik ben nooit zo hard gesteund als bij deze film", was het weinige dat een geëmotioneerde Lafosse vertelde bij aanvang van de film. Hij was op het podium omringd door 23 mensen uit zijn grote crew.

Omstreden film

Nog voor de opnames was "A perdre la raison" al omstreden, want: gebaseerd op de zaak Geneviève Lhermitte, de moeder die vijf jaar geleden in Nijvel haar vijf kinderen vermoordde. Maar ook al omdat de vader van de vijf kinderen zich altijd tegen het project is blijven verzetten.

De film focust op de angstwekkende driehoeksrelatie tussen een vrouw, haar echtgenoot en de mysterieuze dokter waarbij het gezin inwoont. "A perdre la raison" is geen docudrama, wel een meeslepend vertelde tragedie waarin Lafosse een disfunctioneel gezin psychisch tracht te duiden. De film kreeg achteraf een zeer warm applaus.

"A perdre la raison" wordt binnenkort in de Belgische bioscopen verwacht. (Belga/DB)

Op het filmfestival van Cannes is de wereldpremière "A perdre la raison" van de Brusselse cineast Joachim Lafosse vertoond. "Ik ben nooit zo hard gesteund als bij deze film", was het weinige dat een geëmotioneerde Lafosse vertelde bij aanvang van de film. Hij was op het podium omringd door 23 mensen uit zijn grote crew. Omstreden filmNog voor de opnames was "A perdre la raison" al omstreden, want: gebaseerd op de zaak Geneviève Lhermitte, de moeder die vijf jaar geleden in Nijvel haar vijf kinderen vermoordde. Maar ook al omdat de vader van de vijf kinderen zich altijd tegen het project is blijven verzetten. De film focust op de angstwekkende driehoeksrelatie tussen een vrouw, haar echtgenoot en de mysterieuze dokter waarbij het gezin inwoont. "A perdre la raison" is geen docudrama, wel een meeslepend vertelde tragedie waarin Lafosse een disfunctioneel gezin psychisch tracht te duiden. De film kreeg achteraf een zeer warm applaus. "A perdre la raison" wordt binnenkort in de Belgische bioscopen verwacht. (Belga/DB)