'22 mei' van regisseur Koen Mortier heeft op het 25ste Leeds International Film Festival, de Grote Prijs, ofte Golden Owl, gewonnen. De jury omschreef de film als 'een krachtig en evocerend verhaal over schuld en boete'. In totaal waren twaalf titels in de running.

Koen Mortier, regisseur van Ex-Drummer, volgt de (vermoedelijk) laatste dag uit het leven van bewakingsagent Sam (Louwyck), die uit zijn lethargie wordt geblazen als een zelfmoordterrorist (Titus de Voogdt) zijn winkelcentrum binnenwandelt. Niet de aanslag of de redenen erachter staan centraal, wel de vragen die de slachtoffers zichzelf en Sam stellen.

'22 mei' komt in december uit in Frankrijk en Duitsland. (DB)

'22 mei' van regisseur Koen Mortier heeft op het 25ste Leeds International Film Festival, de Grote Prijs, ofte Golden Owl, gewonnen. De jury omschreef de film als 'een krachtig en evocerend verhaal over schuld en boete'. In totaal waren twaalf titels in de running.Koen Mortier, regisseur van Ex-Drummer, volgt de (vermoedelijk) laatste dag uit het leven van bewakingsagent Sam (Louwyck), die uit zijn lethargie wordt geblazen als een zelfmoordterrorist (Titus de Voogdt) zijn winkelcentrum binnenwandelt. Niet de aanslag of de redenen erachter staan centraal, wel de vragen die de slachtoffers zichzelf en Sam stellen. '22 mei' komt in december uit in Frankrijk en Duitsland. (DB)