INFERNAL AFFAIRS (2002)
Regie: Andrew Lau, Alan Mak Vertoning: 18 september, 17u

De Hongkongse genrefilm in al zijn glorie: stijlvol, virtuoos verteld, inventief, kinetisch en intens cinematografisch. En opgebouwd rond het verwarring zaaiend concept van een dubbele infiltratie: een undercover-agent bij de triades en een criminele infiltrant bij de politie. Diende als inspiratie voor Scorsese's The departed.

INFERNAL AFFAIRS II (2003)
Regie: Andrew Lau, Alan Mak Vertoning: 18 september, 19u
Deel 2 is een prequel waarin nieuwe acteurs jongere alter ego's spelen van de Aziatische supersterren Tony Leung en Andy Lau uit het origineel. De schizofrenie van de dubbele infiltratie wordt ook weerspiegeld in de competitie tussen twee botsende systemen -- communisme en kapitalisme tijdens de overdracht van de Britse kroonkolonie Hongkong aan China.

INFERNAL AFFAIRS III (2003)
Regie: Andrew Lau, Alan Mak Vertoning: 18 september, 21u15

Terwijl deel 2 de backstory gaf van deel 1, toont het sluitstuk van de trilogie wat er onmiddellijk volgt op de gebeurtenissen uit het origineel. Je kan vitten over welk deel nu het beste is, maar het is veel zinvoller om ze als één geheel te bekijken, waarvan de verschillende delen elkaar versterken, uitdiepen en ook complexer maken.

Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.

INFERNAL AFFAIRS (2002)Regie: Andrew Lau, Alan Mak Vertoning: 18 september, 17u De Hongkongse genrefilm in al zijn glorie: stijlvol, virtuoos verteld, inventief, kinetisch en intens cinematografisch. En opgebouwd rond het verwarring zaaiend concept van een dubbele infiltratie: een undercover-agent bij de triades en een criminele infiltrant bij de politie. Diende als inspiratie voor Scorsese's The departed. INFERNAL AFFAIRS II (2003)Regie: Andrew Lau, Alan Mak Vertoning: 18 september, 19u Deel 2 is een prequel waarin nieuwe acteurs jongere alter ego's spelen van de Aziatische supersterren Tony Leung en Andy Lau uit het origineel. De schizofrenie van de dubbele infiltratie wordt ook weerspiegeld in de competitie tussen twee botsende systemen -- communisme en kapitalisme tijdens de overdracht van de Britse kroonkolonie Hongkong aan China. INFERNAL AFFAIRS III (2003)Regie: Andrew Lau, Alan Mak Vertoning: 18 september, 21u15 Terwijl deel 2 de backstory gaf van deel 1, toont het sluitstuk van de trilogie wat er onmiddellijk volgt op de gebeurtenissen uit het origineel. Je kan vitten over welk deel nu het beste is, maar het is veel zinvoller om ze als één geheel te bekijken, waarvan de verschillende delen elkaar versterken, uitdiepen en ook complexer maken. Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.