Steve McQueens slavenfilm "12 Years a Slave" heeft de People's Choice Award op het Toronto International Film Festival gewonnen. Dat is goed nieuws voor McQueen want succes op het TIFF vergroot de kansen op een Oscar aanzienlijk.

Het historisch drama "12 Years A Slave" handelt over een vrije zwarte man uit New York die in het Amerika van voor de Burgeroorlog wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. McQueen wist een sterrencast te verzamelen voor zijn historische slavenfilm. Onder andere Michael Fassbender, Brad Pitt, Paul Dano, Benedict Cumberbatch en Chiwetel Ejiofor spelen een rol in "12 Years A Slave". Steve McQueen werkte al eerder samen met Michael Fassbender aan "Hunger" en "Shame", twee visueel verbluffende films.

De runner-ups waren "Philomena" en "Prisoners". "The Square" won de People's Choice Award voor beste documentaire en "Why Don't You Play In Hell" won de Midnight Madness sectie. Het verschil met andere internationale filmfestivals, zoals die van Venetië en Cannes, is dat er geen jury aan te pas komt bij het filmfestival van Toronto. De winnaars van het TIFF worden gekozen door het publiek. (LP)

Steve McQueens slavenfilm "12 Years a Slave" heeft de People's Choice Award op het Toronto International Film Festival gewonnen. Dat is goed nieuws voor McQueen want succes op het TIFF vergroot de kansen op een Oscar aanzienlijk. Het historisch drama "12 Years A Slave" handelt over een vrije zwarte man uit New York die in het Amerika van voor de Burgeroorlog wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. McQueen wist een sterrencast te verzamelen voor zijn historische slavenfilm. Onder andere Michael Fassbender, Brad Pitt, Paul Dano, Benedict Cumberbatch en Chiwetel Ejiofor spelen een rol in "12 Years A Slave". Steve McQueen werkte al eerder samen met Michael Fassbender aan "Hunger" en "Shame", twee visueel verbluffende films. De runner-ups waren "Philomena" en "Prisoners". "The Square" won de People's Choice Award voor beste documentaire en "Why Don't You Play In Hell" won de Midnight Madness sectie. Het verschil met andere internationale filmfestivals, zoals die van Venetië en Cannes, is dat er geen jury aan te pas komt bij het filmfestival van Toronto. De winnaars van het TIFF worden gekozen door het publiek. (LP)