Mucoviscidose - Adem
Een rebelse tiener snakt naar adem - én liefde - in dit levenslustige emodrama over mucoviscidose, de progressieve en levensbedreigende longziekte waarmee ook debuterend regisseur Hans Van Nuffel kampt.

Autisme - Ben X
Tv-(gebrek-aan-)persoonlijkheid Nic Balthazar maakt zijn regiedebuut met een op feiten gebaseerd misbaksel over een op school gepeste puber met asperger - een vorm van autisme.

Frontaal syndroom - Dirty Mind Lolbroek Wim Helsen debuteert als de verlegen schlemiel die na een ongeval ontwaakt als zelfzekere stuntpiloot. Dramedy van Pieter Van Hees over frontaal syndroom, een hersenletsel als gevolg van een harde klap met progressief, impulsief gedrag als vaak voorkomend symptoom.

Doofheid, lispelen, stijve arm - Ex-Drummer Een lispelende zanger, dove gitarist, bassist met stijve arm en een drummer die niet kan drummen, vormen de line-up van Koen Mortiers zwarte komedie naar het gelijknamige boek van Herman Brusselmans. Moa ven toh!

MS, verlamming, blindheid - Hasta la Vista! Een jonge MS-patiënt, een verlamde twentysomething en hun iets oudere blinde buddy trekken met of zonder rolstoel richting Spanje om daar in een bordeel hun maagdelijkheid te verliezen. Feelgoodkomedie van Geoffrey Enthoven met als motto: 'Je bent jong en fysiek gehandicapt, maar toch wil je wat!'

Alzheimer - De Zaak Alzheimer Erik Van Looy scoort een hit met deze Hollywoodiaanse thriller over een oudere huurmoordenaar wiens geheugen hem steeds vaker in de steek laat. Erik Van Looy scoort een hit met deze Hollywoodiaanse thriller over ... euhm, juist ja.

Zwakbegaafdheid - Dennis Van Rita Huismoeder Rita ontfermt zich over haar volwassen, maar licht mentaal gehandicapte zoon Dennis, zelfs al heeft die laatste in de gevangenis gezeten wegens aanranding. Matthias Schoenaerts 'goes half retard' als dommige Dennis.

Dementie - Meisjes De zeventigjarige Claire verkiest het concertpodium boven de bejaardenhome, tot niet alleen haar botten, maar ook haar brein begint af te takelen. Crowdpleaser van Enthoven over een meidengroep van de derde leeftijd.

Paranoia - Pulsar Opnieuw Schoenaerts mist zijn lief zo hard dat hij ervan overtuigd is dat zijn computer wordt gehackt. Romantische cyberthriller van Alex Stockman over de wifi-zone tussen liefde en obsessie, waan en werkelijkheid.

Kanker - The Broken Circle Breakdown Een choleriek, maar gelukkig koppel - Veerle Baetens als tatoeageartieste en Johan Heldenbergh als Vlaamse cowboy - ziet hun dochtertje sterven aan kanker. Een noodlottragedie annex -komedie van Felix van Groeningen, uit in 2012.
Geen trailer

Mucoviscidose - Adem Een rebelse tiener snakt naar adem - én liefde - in dit levenslustige emodrama over mucoviscidose, de progressieve en levensbedreigende longziekte waarmee ook debuterend regisseur Hans Van Nuffel kampt. Autisme - Ben X Tv-(gebrek-aan-)persoonlijkheid Nic Balthazar maakt zijn regiedebuut met een op feiten gebaseerd misbaksel over een op school gepeste puber met asperger - een vorm van autisme. Frontaal syndroom - Dirty Mind Lolbroek Wim Helsen debuteert als de verlegen schlemiel die na een ongeval ontwaakt als zelfzekere stuntpiloot. Dramedy van Pieter Van Hees over frontaal syndroom, een hersenletsel als gevolg van een harde klap met progressief, impulsief gedrag als vaak voorkomend symptoom. Doofheid, lispelen, stijve arm - Ex-Drummer Een lispelende zanger, dove gitarist, bassist met stijve arm en een drummer die niet kan drummen, vormen de line-up van Koen Mortiers zwarte komedie naar het gelijknamige boek van Herman Brusselmans. Moa ven toh! MS, verlamming, blindheid - Hasta la Vista! Een jonge MS-patiënt, een verlamde twentysomething en hun iets oudere blinde buddy trekken met of zonder rolstoel richting Spanje om daar in een bordeel hun maagdelijkheid te verliezen. Feelgoodkomedie van Geoffrey Enthoven met als motto: 'Je bent jong en fysiek gehandicapt, maar toch wil je wat!' Alzheimer - De Zaak Alzheimer Erik Van Looy scoort een hit met deze Hollywoodiaanse thriller over een oudere huurmoordenaar wiens geheugen hem steeds vaker in de steek laat. Erik Van Looy scoort een hit met deze Hollywoodiaanse thriller over ... euhm, juist ja. Zwakbegaafdheid - Dennis Van Rita Huismoeder Rita ontfermt zich over haar volwassen, maar licht mentaal gehandicapte zoon Dennis, zelfs al heeft die laatste in de gevangenis gezeten wegens aanranding. Matthias Schoenaerts 'goes half retard' als dommige Dennis. Dementie - Meisjes De zeventigjarige Claire verkiest het concertpodium boven de bejaardenhome, tot niet alleen haar botten, maar ook haar brein begint af te takelen. Crowdpleaser van Enthoven over een meidengroep van de derde leeftijd. Paranoia - Pulsar Opnieuw Schoenaerts mist zijn lief zo hard dat hij ervan overtuigd is dat zijn computer wordt gehackt. Romantische cyberthriller van Alex Stockman over de wifi-zone tussen liefde en obsessie, waan en werkelijkheid. Kanker - The Broken Circle Breakdown Een choleriek, maar gelukkig koppel - Veerle Baetens als tatoeageartieste en Johan Heldenbergh als Vlaamse cowboy - ziet hun dochtertje sterven aan kanker. Een noodlottragedie annex -komedie van Felix van Groeningen, uit in 2012. Geen trailer