Uit een onderzoek van Public Policy Polling blijkt dat de Republikeinen liever een andere film de Oscar in de wacht zagen slepen. Het resultaat van de enquête, die uitgevoerd werd op 1.152 mensen, vertelt dat 23 procent van de partij het niet eens in met deze Oscarwinnaar. Slechts 10 procent van de Democraten hebben diezelfde mening over '12 Years a Slave'.

Slavernij

Regisseur Steve McQueen kon met zijn film drie Oscars in de wacht slepen: Beste Film, Beste Scenario gebaseerd op bestaand werk en Beste Vrouwelijk Bijrol. Dat de film verkozen werd tot Beste Film, was geen grote verrassing. Vooral het politieke thema over de Amerikaanse slavernij grijpt veel mensen aan. Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) is een vrije zwarte man die met zijn gezin in New York woont, maar ontvoerd wordt en twaalf jaar als slaaf moet werken. (FL)

Uit een onderzoek van Public Policy Polling blijkt dat de Republikeinen liever een andere film de Oscar in de wacht zagen slepen. Het resultaat van de enquête, die uitgevoerd werd op 1.152 mensen, vertelt dat 23 procent van de partij het niet eens in met deze Oscarwinnaar. Slechts 10 procent van de Democraten hebben diezelfde mening over '12 Years a Slave'. Slavernij Regisseur Steve McQueen kon met zijn film drie Oscars in de wacht slepen: Beste Film, Beste Scenario gebaseerd op bestaand werk en Beste Vrouwelijk Bijrol. Dat de film verkozen werd tot Beste Film, was geen grote verrassing. Vooral het politieke thema over de Amerikaanse slavernij grijpt veel mensen aan. Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) is een vrije zwarte man die met zijn gezin in New York woont, maar ontvoerd wordt en twaalf jaar als slaaf moet werken. (FL)