Filip Pletinckx gaat aan de slag als nieuw nethoofd van Radio 1. Hij volgt Diane Waumans op, die manager beroepsethiek wordt. Tim Pauwels, tot op vandaag manager beroepsethiek, keert vanaf 1 november terug naar de VRT-nieuwsdienst en wordt er projectleider voor de verkiezingen in 2014. Dat maakte de openbare omroep bekend.

Filip Pletinckx (45) begon zijn radioloopbaan bij BRT 1 (nu Radio 1) voor het programma "Imago". Vanaf 1989 ging hij bij Radio 2 aan de slag en doorliep er alle facetten van het radiovak: reportagemaker, presentator, producer, muziekcoördinator en netproducent. De voorbije jaren werkte Pletinckx aan de vernieuwde organisatiestructuur van de vijf regionale omroepen bij Radio 2, waarbij de wisselwerking tussen de programma- en nieuwsredacties centraal stond.

Pletinckx geeft aan als spil van een nieuw kernteam snel werk te willen maken van een "duidelijke structuur bij Radio 1 waarbinnen we het vernieuwde programmaschema gaan uitwerken". Producer Wim Vangrootloon, Sven Lardon (adviseur radio), Griet De Craen (hoofdredacteur Radio) en David Naert (Sporza) maken deel uit van dit kernteam.

"Ik ga in de komende weken vooral luisteren naar alle medewerkers die bij Radio 1 betrokken zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we met al het talent boeiende radio zullen maken die gebouwd is op de vier vertrouwde pijlers van Radio 1: actualiteit, cultuur, muziek en sport", aldus Pletinckx in het persbericht.

Tim Pauwels keert na een jaar terug naar de VRT-nieuwsdienst en zal als projectleider de verkiezingsprogramma's begeleiden en coördineren tussen de verschillende redacties van radio, televisie en online. Als manager beroepsethiek wordt hij opgevolgd door Diane Waumans. (Belga)

Filip Pletinckx gaat aan de slag als nieuw nethoofd van Radio 1. Hij volgt Diane Waumans op, die manager beroepsethiek wordt. Tim Pauwels, tot op vandaag manager beroepsethiek, keert vanaf 1 november terug naar de VRT-nieuwsdienst en wordt er projectleider voor de verkiezingen in 2014. Dat maakte de openbare omroep bekend. Filip Pletinckx (45) begon zijn radioloopbaan bij BRT 1 (nu Radio 1) voor het programma "Imago". Vanaf 1989 ging hij bij Radio 2 aan de slag en doorliep er alle facetten van het radiovak: reportagemaker, presentator, producer, muziekcoördinator en netproducent. De voorbije jaren werkte Pletinckx aan de vernieuwde organisatiestructuur van de vijf regionale omroepen bij Radio 2, waarbij de wisselwerking tussen de programma- en nieuwsredacties centraal stond. Pletinckx geeft aan als spil van een nieuw kernteam snel werk te willen maken van een "duidelijke structuur bij Radio 1 waarbinnen we het vernieuwde programmaschema gaan uitwerken". Producer Wim Vangrootloon, Sven Lardon (adviseur radio), Griet De Craen (hoofdredacteur Radio) en David Naert (Sporza) maken deel uit van dit kernteam. "Ik ga in de komende weken vooral luisteren naar alle medewerkers die bij Radio 1 betrokken zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we met al het talent boeiende radio zullen maken die gebouwd is op de vier vertrouwde pijlers van Radio 1: actualiteit, cultuur, muziek en sport", aldus Pletinckx in het persbericht. Tim Pauwels keert na een jaar terug naar de VRT-nieuwsdienst en zal als projectleider de verkiezingsprogramma's begeleiden en coördineren tussen de verschillende redacties van radio, televisie en online. Als manager beroepsethiek wordt hij opgevolgd door Diane Waumans. (Belga)