De meesten onder ons zullen blij zijn dat de middelbare schooltijd achter de rug is. Urenlang stilzitten en luisteren, saaie boterhammen bij de lunch, een veel te rumoerige busrit naar huis om daar nog enkele uren te verprutsen aan wiskundesommen. Nee. Dank u.

Voor Hogwarts zouden wij echter wél een uitzondering maken, al was het maar omdat die lange mantels met bordeauxrode revers very winter 2015 zijn. En je hebt een uil. Een uil! Dat we heus niet de enigen zijn die enthousiast worden bij wat jaren extra op de schoolbanken blijkt uit dit artikel van Mic.com, waarin Kevin O'Keeffe alvast uitrekent hoeveel hij moet sparen tegen de tijd dat de post EINDELIJK zijn uitnodiging terugvindt.

Na wat rekenwerk kwam hij uit op een bedrag van 43,000 Amerikaanse dollars of zo'n kleine 40,000 euro. Daarmee plaatst Hogwarts zich meteen in de top 50 duurste scholen in Amerika. Behoorlijk prijzig, zelfs voor een Hermione wiens ouders tandarts zijn.

Het artikel ging in een recordtempo het internet rond en belandde uiteindelijk ook onder de ogen van J.K. Rowling, die de fout meteen rechtzette: studeren aan Hogwarts is gratis! De kosten worden immers gedekt door het ministerie van Magie. See you at platform 9 3/4 !

De meesten onder ons zullen blij zijn dat de middelbare schooltijd achter de rug is. Urenlang stilzitten en luisteren, saaie boterhammen bij de lunch, een veel te rumoerige busrit naar huis om daar nog enkele uren te verprutsen aan wiskundesommen. Nee. Dank u. Voor Hogwarts zouden wij echter wél een uitzondering maken, al was het maar omdat die lange mantels met bordeauxrode revers very winter 2015 zijn. En je hebt een uil. Een uil! Dat we heus niet de enigen zijn die enthousiast worden bij wat jaren extra op de schoolbanken blijkt uit dit artikel van Mic.com, waarin Kevin O'Keeffe alvast uitrekent hoeveel hij moet sparen tegen de tijd dat de post EINDELIJK zijn uitnodiging terugvindt. Na wat rekenwerk kwam hij uit op een bedrag van 43,000 Amerikaanse dollars of zo'n kleine 40,000 euro. Daarmee plaatst Hogwarts zich meteen in de top 50 duurste scholen in Amerika. Behoorlijk prijzig, zelfs voor een Hermione wiens ouders tandarts zijn. Het artikel ging in een recordtempo het internet rond en belandde uiteindelijk ook onder de ogen van J.K. Rowling, die de fout meteen rechtzette: studeren aan Hogwarts is gratis! De kosten worden immers gedekt door het ministerie van Magie. See you at platform 9 3/4 !