Schrijver A.F.Th. van der Heijden komt met een "vervolg" op "Tonio", de veelgeprezen roman over zijn enige zoon die in mei 2010 omkwam bij een verkeersongeluk. In februari verschijnt het boek "Uitverkoren", met onder meer een novelle met de oertekst die aan de basis lag van de requiemroman.

Het is "een noodzakelijk zusterboek", aldus uitgeverij De Bezige Bij. "Met het voltooien van zijn roman had Van der Heijden nog lang niet alles gezegd over zijn verongelukte zoon". Het boek bevat ook de uitwerking van de interviews die de auteur in de dagen en weken na de verschijning van Tonio schriftelijk gaf.

Deze teksten verhalen over "de ontstaansgeschiedenis van Tonio en de overlevingsstrategieën van de achtergebleven ouders". Verder is het dankwoord opgenomen dat Van der Heijden uitsprak toen hij in mei de P.C. Hooft-prijs ontving. Het was die dag drie jaar na de Pinksterdag dat de schrijver weer naar buiten trad en een periode van eenzame opsluiting afsloot.
Tonio verscheen in 2011 en werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs.

Schrijver A.F.Th. van der Heijden komt met een "vervolg" op "Tonio", de veelgeprezen roman over zijn enige zoon die in mei 2010 omkwam bij een verkeersongeluk. In februari verschijnt het boek "Uitverkoren", met onder meer een novelle met de oertekst die aan de basis lag van de requiemroman. Het is "een noodzakelijk zusterboek", aldus uitgeverij De Bezige Bij. "Met het voltooien van zijn roman had Van der Heijden nog lang niet alles gezegd over zijn verongelukte zoon". Het boek bevat ook de uitwerking van de interviews die de auteur in de dagen en weken na de verschijning van Tonio schriftelijk gaf. Deze teksten verhalen over "de ontstaansgeschiedenis van Tonio en de overlevingsstrategieën van de achtergebleven ouders". Verder is het dankwoord opgenomen dat Van der Heijden uitsprak toen hij in mei de P.C. Hooft-prijs ontving. Het was die dag drie jaar na de Pinksterdag dat de schrijver weer naar buiten trad en een periode van eenzame opsluiting afsloot. Tonio verscheen in 2011 en werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs.