De in Franstalig België en Frankrijk zeer populaire tekenaar was al een tijdje op zoek naar een museum om zijn populaire stripfiguur in onder te brengen. In december had Geluck nog een aanbod gekregen voor een museum in Frankrijk, maar uiteindelijk verkoos hij toch Brussel als locatie.

Het Brusselse gewest investeert 4,5 miljoen in het nieuwe museum, dat volgens L'Echo in het gebouw "1930" op het Koningsplein komt. De werken aan het gebouw, dat al vijftien jaar leeg staat, zullen wellicht drie jaar en negen maanden in beslag nemen. Het museum zal daardoor wellicht pas in 2019 zijn deuren kunnen openen.

De in Franstalig België en Frankrijk zeer populaire tekenaar was al een tijdje op zoek naar een museum om zijn populaire stripfiguur in onder te brengen. In december had Geluck nog een aanbod gekregen voor een museum in Frankrijk, maar uiteindelijk verkoos hij toch Brussel als locatie. Het Brusselse gewest investeert 4,5 miljoen in het nieuwe museum, dat volgens L'Echo in het gebouw "1930" op het Koningsplein komt. De werken aan het gebouw, dat al vijftien jaar leeg staat, zullen wellicht drie jaar en negen maanden in beslag nemen. Het museum zal daardoor wellicht pas in 2019 zijn deuren kunnen openen.