In het Meetjesland zijn nu vier wandelroutes rondom het stripfiguur Boerke, genaamd Boerke op Stap. Tijdens de verschillende wandelingen kom je meer te weten over onder andere Meetjesland, de grens met Nederland, oude smokkelroutes, de grenzen tijdens de Eerste Wereld Oorlog en de strijd tussen land en water. Tijdens de wandelingen kan je ook met je smartphone QR-codes scannen om zo mee te doen aan Boerke's Bangelijke Quiz. Meer over de Quiz en de wandelroutes is te vinden op de site van Meetjesland.

Ook organiseert Pasar tot 30 mei iedere zaterdag de Boerke op stap wandelingen van Pasar, waarop op feestelijke wijze het jubileum van Boerke wordt ingewandeld. In het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo is tot 30 augustus de tentoonstelling Boerke 15 Jaar te zien, zoals deze ook in het Brussel Stripmuseum tentoongesteld werd.

Genoeg te doen dus, en hoewel een wandeling eigenlijk een beetje te braaf lijkt voor een cynische strip als Boerke, is dat echt verkeerd gedacht. Die idee had De Poortere namelijk eerst zelf ook, maar "niets past beter bij Boerke dan Meetjesland". Hier is Boerke geboren, het is een regio vol boeren en een prachtig landschap. "De boeren daar hebben veel zelfrelativering en zelfspot" aldus De Poortere, "Dat past perfect bij mijn humor en bij Boerke".

Meetjesland ademt dus Boerke, en dat maakt een een wandeling door het gebied een uitstekende manier om zijn vijftienjarige bestaan te vieren. (MvdW)

In het Meetjesland zijn nu vier wandelroutes rondom het stripfiguur Boerke, genaamd Boerke op Stap. Tijdens de verschillende wandelingen kom je meer te weten over onder andere Meetjesland, de grens met Nederland, oude smokkelroutes, de grenzen tijdens de Eerste Wereld Oorlog en de strijd tussen land en water. Tijdens de wandelingen kan je ook met je smartphone QR-codes scannen om zo mee te doen aan Boerke's Bangelijke Quiz. Meer over de Quiz en de wandelroutes is te vinden op de site van Meetjesland. Ook organiseert Pasar tot 30 mei iedere zaterdag de Boerke op stap wandelingen van Pasar, waarop op feestelijke wijze het jubileum van Boerke wordt ingewandeld. In het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo is tot 30 augustus de tentoonstelling Boerke 15 Jaar te zien, zoals deze ook in het Brussel Stripmuseum tentoongesteld werd.Genoeg te doen dus, en hoewel een wandeling eigenlijk een beetje te braaf lijkt voor een cynische strip als Boerke, is dat echt verkeerd gedacht. Die idee had De Poortere namelijk eerst zelf ook, maar "niets past beter bij Boerke dan Meetjesland". Hier is Boerke geboren, het is een regio vol boeren en een prachtig landschap. "De boeren daar hebben veel zelfrelativering en zelfspot" aldus De Poortere, "Dat past perfect bij mijn humor en bij Boerke". Meetjesland ademt dus Boerke, en dat maakt een een wandeling door het gebied een uitstekende manier om zijn vijftienjarige bestaan te vieren. (MvdW)