De liefde voor de natuur zit bij Booker Prize-winnares Atwood erg diep. Uitgeverij Dark Horse slaat dan ook de handen in elkaar met het Canadese natuurinitiatief 'Keep Cats Safe and Save Bird Lives' voor de driedelige cartoonreeks van Atwood. Uitgever Daniel Chabon verklapt dat de graphic novel een humoristische insteek zal hebben en belooft het publiek heel wat kattenmopjes.

'Ik heb een superheld bedacht die deels kat en deels vogel is. Ten gevolge van een lekkage van genetisch materiaal, kreeg de held een zacht kattenvachtje, veren en een identiteitsstoornis aangemeten,' licht de Canadese schrijfster toe.

De tekeningen zullen geleverd worden door de artiest Johnnie Christmas en Hope Nicholson is de consulting editor van dienst. Zij bracht Christmas en Atwood samen voor het project. Er schuilt dus heel wat girlpower achter deze nieuwe cartoon. Goed nieuws voor de comicswereld, waar ze nog wel wat oestrogeen kunnen gebruiken. (LP)

De liefde voor de natuur zit bij Booker Prize-winnares Atwood erg diep. Uitgeverij Dark Horse slaat dan ook de handen in elkaar met het Canadese natuurinitiatief 'Keep Cats Safe and Save Bird Lives' voor de driedelige cartoonreeks van Atwood. Uitgever Daniel Chabon verklapt dat de graphic novel een humoristische insteek zal hebben en belooft het publiek heel wat kattenmopjes. 'Ik heb een superheld bedacht die deels kat en deels vogel is. Ten gevolge van een lekkage van genetisch materiaal, kreeg de held een zacht kattenvachtje, veren en een identiteitsstoornis aangemeten,' licht de Canadese schrijfster toe. De tekeningen zullen geleverd worden door de artiest Johnnie Christmas en Hope Nicholson is de consulting editor van dienst. Zij bracht Christmas en Atwood samen voor het project. Er schuilt dus heel wat girlpower achter deze nieuwe cartoon. Goed nieuws voor de comicswereld, waar ze nog wel wat oestrogeen kunnen gebruiken. (LP)