Een 150-tal fans hadden zich verzameld aan het station van Brussel-Centraal waar Kuifje zijn opwachting maakte. Daar vertrok hij in zijn rode Amilcar naar de Grote Markt waar nog eens een honderdtal mensen waren samengekomen.

Het stripfiguur mocht daarna vanop het balkon van het stadhuis de mensen op de Grote Mark groeten. Vervolgens reed het personage, bedacht door tekenaar Hergé, naar zijn eigen galerij op de Brusselse Zavel.

Zondag wordt er feestgevierd in Louvain-la-Neuve, in het museum van Hergé. Maandag wordt dan het stripalbum in kleur voorgesteld in het Train World museum in Schaarbeek. "Kuifje in het land van de Sovjets" is het eerste album in de reeks van "De avonturen van Kuifje".

Een 150-tal fans hadden zich verzameld aan het station van Brussel-Centraal waar Kuifje zijn opwachting maakte. Daar vertrok hij in zijn rode Amilcar naar de Grote Markt waar nog eens een honderdtal mensen waren samengekomen. Het stripfiguur mocht daarna vanop het balkon van het stadhuis de mensen op de Grote Mark groeten. Vervolgens reed het personage, bedacht door tekenaar Hergé, naar zijn eigen galerij op de Brusselse Zavel. Zondag wordt er feestgevierd in Louvain-la-Neuve, in het museum van Hergé. Maandag wordt dan het stripalbum in kleur voorgesteld in het Train World museum in Schaarbeek. "Kuifje in het land van de Sovjets" is het eerste album in de reeks van "De avonturen van Kuifje".